Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

A fesztivál fő helyszíne a Lőverek, de városszerte különleges hangulattal telnek meg az utcák, terek. Az éttermek és a kávézók mellett a klubok is különféle rendezvényekkel várják nem csak a helyieket, de a fesztiválozni vágyó látogatókat is az egész országból.

Azahriah és a Halott Pénz idei első fellépésüket a Lővér Nagyszínpadon tartja meg, illetve Korda Gyuri és Balázs Klári is a Hűség Városában kezdi meg jubileumi koncertturnéjukat. Továbbá Majka, Dzsúdló, Beton.Hofi, a Quimby és a Follow the Flow szolgáltatja a parti hangulatot a pünkösdi hosszú hétvégén. A hazai sztárok mellett a Kruder & Dorfmeister párosa, Sigma és Alle Farben is koncertet ad a Lőverekben.

Napközben a Fő téren a Punnany Massif, Demjén Ferenc, a Csík zenekar, a Kraak & Smaak, a Necc Party, valamint a Kispál és a Borz dalaira bulizhatnak a Tűztorony tövében a Soproni Sörnapok színpadján.

Ugyanakkor a SopronFest étlapján nem csak fergetesnek ígérkező koncertek szerepelnek, hanem podcast-beszélgetéseken is részt vehetnek a Sopronba érkezők. A SopronFest keretein belül valósul meg a IV. Telekom PodcastFest, ahol a szórakoztató beszélgetések mellett olyan komoly témákat is boncolgatnak, mint az iskolai bántalmazás vagy Radnai Péter rákkal folytatott sikeres küzdelme. A humor, a közélet, de a pszichológia és a gazdaság is, komoly és komolytalan eszmecserék várnak mindenkit a város kávézóiban, előadótermeiben és közösségi terein.

A példátlan zenei kínálat és a PodcastFest mellett gasztronómia, kiállítások, túrák, borkóstolók és sörnapok is szerepelnek a SopronFest programlistáján.

A fesztivál ideje alatt 30 állandó és időszakos kiállítás nyílik meg, ahol olyan neves művészek, mint Bukta Imre, Bereczki Kata, Sibitka Panni és Weiler Péter alkotásait csodálhatják meg a művészet szerelmesei. Mi több, nem csak kiállítanak, hanem a Mária-szobornál élőben is megtekinthető, ahogy a kortárs művészek alkotnak.

A művészet mellett az irodalomra is nagy figyelmet fordítottak a szervezők. Szerzői estek, író-olvasó találkozók és irodalmi beszélgetések során Baráth Viktóriával, Parti Nagy Lajossal és Erdős Virággal is találkozhatnak a könyvek világát kedvelők.

A SopronFest Gourmet keretében az ország legjobb Food Truck konyhái, zenés élményfőzés, tematikus előadások és a hazai gasztronómia nagy alakjai színesítik a fesztivál programját. A Halott Pénz énekese nem csak a színpadon, hanem a konyhában is megmutatja tehetségét. Vacsoraestek keretein belül pedig Mautner Zsófia, Jahni László és Erhardt Zoltán is kifőznek valami különlegeset.

Városszerte és a Lőverek erdeiben nem mindennapi túrákon vehetnek részt a SopronFest látogatói. A kirándulni vágyók pedig gyalogosan vagy akár Trabanttal is megtekinthetik a Hűség Városának páratlan helyszíneit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.