Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Január 07. 19:20, kedd | Külföld
Forrás: MTI

140 kiló kokaint találtak a banánok között

140 kiló kokaint találtak a banánok között

Összesen 140 kilogramm kokaint találtak berlini és brandenburgi szupermarketek munkatársai banánosdobozokban, a rendőrség keddi közlése szerint a csempészek valószínűleg logisztikai hibát követtek el.

Az első riasztás az Aldi üzletlánc egy Reinickendorf kerületi boltjából érkezett a rendőrséghez hétfőn. A bolt dolgozói gyanús csomagokat találtak egy banánosdobozba rejtve. Ezután még három berlini és egy Brandenburg tartományi Aldi-szupermarketben került elő a friss banánszállítmányból kokain, egy kilogrammos csomagokban, amelyeket összesen hét kartonba rejtettek el.
A kábítószert "teljesen véletlenül" találták meg, a csempészek valószínűleg "elhibázták a logisztikát" - mondta Olaf Schremm, a berlini bűnügyi rendőrség kábítószer-ellenes osztálynak vezetője. A német fővárosban több mint egy évtizede ez a legnagyobb kokainfogás.
Ez a második számú fogás az 1978 óta működő nyomozócsoport történetében. Az eddigi legnagyobb, 300 kilogrammos kokainszállítmányt 1999-ben foglalták le.
A banán Kolumbiából érkezett, a hamburgi kikötőben rakodták ki. Onnan a berlini nagybani zöldség-gyümölcs piacra továbbították az egész szállítmányt, nagyjából 1150 dobozt. Ezeket a rendőrség végül egyenként átkutatta, de újabb adag kábítószerre már nem bukkantak.
Azt egyelőre nem tudni, hogy ki küldte és kinek szánta a nagy tisztaságú kokaint, amelynek utcai értéke nagyjából 6 millió euró. Valószínű, hogy nem Berlinbe akarták eljuttatni, és nem tudták időben átrakodni a hamburgi kikötőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.