Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 31. 14:41, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

2661 kilométer 1 liter benzinnel

2661 kilométer 1 liter benzinnel

2661 kilométer/ 1 liter teljesítménnyel zárta a Kecskeméti Főiskola GAMF csapata az üzemanyag-takarékos járművek finnországi Nokiában megrendezett versenyét, így a benzines járművek között megszerezték az első helyet.

Két év alatt a kecskemétiek ezzel már negyedszer döntötték meg a magyar csúcsot, és háromszor javítottak a saját eredményükön.

Több mint 5 ezer kilométert utazott a 7 fős kecskeméti csapat és a Megaméter 2. nevet viselő jármű, hogy ismét megmérettesse magát egy nemzetközi versenyen. A tavaszi németországi Shell Eco-marathonon 2277km/1 liter teljesítménnyel kategóriájukban ott voltak a kiemelt legjobbak között - végül negyediket lettek -, de nem tudtak igazán örülni az új magyar csúcsnak, mert egy baleset megakadályozta a csapatot abban, hogy olyan eredménnyel zárhassák a versenyt, amiben a tesztek alapján joggal reménykedhettek. Így a bizonyítás Finnországra maradt.

A tavaszi verseny óta több száz munkaórával tökéletesítették a járművet, kicserélték az elektronikus kormányművet, átalakították a motorfelfüggesztést, a hajtást és a meghajtott kerék csapágyazását, módosították a motor vezénylését, valamint a henger és a hengerfej rögzítését is. A finnországi versenyen a helyi gumiabroncsgyár 1700 méteres tesztpályán 11 kört kellett megtennie a járműveknek 25 km/órás átlagsebességgel, s ez alapján számították ki a fogyasztást.

OrientPess Hírügynökség
Kép: OrientPress

Címkék: verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.