Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Március 04. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

4 üléssel is debütál a Maserati GT MC Stradale

4 üléssel is debütál a Maserati GT MC Stradale

A Maserati GranTourismo hangjával és képességeivel már korábban is különlegeset alkotott, azonban mostantól akár négyen is élvezhetik a lóerők és az exkluzivitás finom elegyét. V8-as motor, szénszálas alkatrészek, Brembo fékek – ha mindez nem lenne elégséges, akkor a hatfokozatú szekvenciális váltó vagy a könnyű ötvözetből készült felnik teszik még kívánatosabbá az utcára szánt sportautót.

A Volkswagen példájára a Fiat is igyekszik némileg populárisabbá tenni sportos márkáit, ami olvasatunkban annyit tesz, hogy a Maserati is kommerszebbnek ígérkező típusokkal lép a színre. A tervek igencsak nagyratörők, hiszen a cél az eladási statisztikák 900 százalékos (!) növelése, amit egy modelloffenzívával karöltve nem is lenne lehetetlen elérni.

Az évi 50 000 egység ezzel együtt még mindig nem lenne földtől elrugaszkodott (Volkswagen Golfból csak Németországban két hónap alatt elkel ennyi), azaz mint arra márka vezérigazgatója utalt, a brand nem sokat veszítene exkluzivitásából. A stratégia része az új Quattroporte debütálása is, de nem mehetünk el szó nélkül a BMW 5-ös széria és a Mercedes–Benz E osztály konkurensének kikiáltott Ghibli mellett sem. A GranTurismo/GranCabrio várható értékesítései darabszámai vélhetően messze elmaradnak majd a Jeep Grand Cherokee alapjaira építkező hobbiterepjáró, a Kubang népszerűségétől, ami egyenesen a Porsche Macan ügyfélköréből hasítana ki egy jókora szeletet.

Nem maradunk azonban újdonság nélkül a Genfi Autószalonon sem. Miközben a GranTurismo MC Stradale átirata mindeddig kizárólag kétüléses kivitelben volt kapható, a jövőben egyidejűleg négyen is átélhetik a Maserati versenysorozatából utcára engedett szörnyeteg nyújtotta élményeket. A műszaki tartalmat illetően persze alig lesz változás, hiszen az olasz típusokra jellemző áriáról továbbra is egy 4,7 literes, V8-as szívómotor gondoskodik, 460 lóerős teljesítményt engedve szabadjára, s az erőt egy hatfokozatú szekvenciális váltóval oszthatjuk be.

Miközben a lassításokról a Brembo pályán edződött fékei gondoskodnak, a végsebesség elérheti a 303 km/h-s felső határt is, de ennél is fontosabb, hogy a típus számos megoldása – így a szénszálas motorháztető, vagy éppen a rugózatlan tömeget csökkentő 20 colos felnik – egyenesen a versenyzés világából kerültek át a rendszámmal is büszkélkedni képes sportautóra. Az újdonság árcédulájáról mindeddig nem adott ki közleményt a gyártó.

Címkék: autó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.