Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Október 12. 17:53, péntek | Helyi
Forrás: Sopron MJV Önkormányzat

72 óra kompromisszumok nélkül Sopronban is

72 óra kompromisszumok nélkül Sopronban is

5. alkalommal rendezték meg Sopronban a 72 óra kompromisszum nélkül akciót, amely során a résztvevő önkéntesek különböző fejlesztő és szociális munkákat végeznek a városban.

A Győri Egyházmegye által szervezett programon több száz önkéntes munkálkodott városunkban nagy összefogással és sok támogató segítségével.

A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amely Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért, környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat( intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.).

A program elsődleges célja, hogy a fiatalok közhasznú tevékenységének széleskörű nyilvánosságot biztosítson, láthatóvá tegye az ifjúsági közösségekben folyó önkéntes munkát, növelje annak elismertségét és népszerűségét, valamint rámutasson, mire képesek a fiatalok, ha összefognak.

A soproni rendezvény fővédnöke Firtl Mátyás országgyűlési képviselő volt. A péntek reggeli megnyitón a város nevében dr. Magas László önkormányzati képviselő köszöntötte a jelenlévőket. Mint mondta: ahhoz, hogy a város élhető legyen, nagyban hozzájárulnak azok, akik önkéntesként sokat tesznek a közösségért és a közösség érdekében.

Az eseményen dr. Dobos József jegyző kifejtette: mindig nagy öröm látni azt, ha egy önzetlen cél mellett ilyen sokan kiállnak. A program résztvevői pedig évek óta bizonyítják, hogy érdemes lakókörnyezetünk szépítéséért tenni. Hozzátette: egy város üzemeltetése sem különbözik sokban a saját lakásunk, házunk, kertünk rendben tartásától: folyamatosan dolgozunk, csinosítjuk, de valahogy soha nem lehet a feladatok végére érni. Hiába dolgoznak oly sokan hivatásszerűen városunk még élhetőbbé tételén, segítség, önzetlen munkavégzés nélkül nem lehetnek maradéktalanul sikeresek.

A város jegyzője egy kéréssel is fordult a résztvevőkhöz.

„Ti, akik részt vesztek a 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésű rendezvényen azt vállaljátok, hogy tesztek Sopronért, tesztek lakókörnyezetetekért és ezért köszönettel tartozunk. Kérünk benneteket, hogy legyetek segítségünkre a szemléletformálásban is. Figyelmeztessétek osztálytársaitokat, barátaitokat, ismerőseiteket, ha azt látjátok, hogy felelőtlen módon dobják el a szemetet, ha azt látjátok, hogy nem vigyáznak közös értékeinkre. Higgyétek el, ha Ti mondjátok, jobban elfogadják, mintha mi, idősebbek mondjuk.”

A Fő téri köszöntés után elindultak a munkák, melyek központi pontjai idén a Jereván városrész, Erzsébet kert, Deák tér, Kőfaragó tér és további soproni helyszínek voltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.