Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2013. Július 12. 10:36, péntek | Külföld
Forrás: ujasz.hu

90 szúrást ejtett nyolc hónapos csecsemőjén a kínai anya

90 szúrást ejtett nyolc hónapos csecsemőjén a kínai anya

Leginkább a csöppség arcát szurkálta össze az ollóval.

A nyolc hónapos Xiao Bao-ra nagybátyja talált rá, egy vértócsa közepén. Mint kiderült, a gyermeket saját édesanyja szurkálta össze egy ollóval, miután az megharapta őt szoptatás alatt. A kicsi sebeit összesen 100 öltéssel varrták össze, az anya a jelentések szerint épelméjűnek mondható.

A csecsemő a kelet-kínai Jiangsu tartományban él anyjával, és két nagybátyjával. Ez utóbbiak szemét újrahasznosításból tartják fenn a családot. A súlyos sebesült csecsemővel az egyik nagybácsi rohant a kórházba, miután vérbe fagyva rátalált otthon, az udvaron.

A gyermek anyja később bevallotta, hogy ő szurkálta össze a kicsit. A szomszédok a hírek szerint régóta kérik a helyi önkormányzattól, hogy vegyék el anyjától a gyermeket, de eddig semmi sem történt az ügyben, a vizsgálatok alapján épelméjűnek mondták ki az anyát.

Kínában a mentális betegségekben szenvedők sosem kapnak megfelelő orvosi ellátást, vagy szakmai segítséget, maga a téma is egyfajta tabunak számít a több mint egymilliárdos lélekszámú országban, ahol a becslések szerint legalább 173 millió ember szorulna szakember segítségére, mentális problémák miatt.

Címkék: bűnügy, kína

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.