Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Március 06. 19:21, hétfő | Helyi

A felújításokról szóló lakossági fórumon jártunk

A felújításokról szóló lakossági fórumon jártunk

Lakossági fórum az Árpád utcai parkolóházról, a Paprét illetve a Széchenyi tér megújításáról.

A tervező cég képviselője elmondta, a tervezett 4 szintes parkolóházban 240, az épület mellett pedig további 50 új parkoló születik.

A résztvevők kérdéseire reagálva elhangzott, a parkolóházban a mélygarázsos rendszerhez hasonlóan, lesz lehetőség kedvezményes parkolóbérletet vásárolni, a parkolók szélessége pedig 2,7 méter lesz.

A parkolóház tetejére nem terveznek napelemet létesíteni, ugyanis az épület energia szükséglete alacsony, mozgásérzékelős világítással lesz ellátva. A tetőn elhelyezett zöld terület nem igényel majd jelentős gondoskodást.

A Paprét és a Széchenyi tér felújítására készített cég képviselete elmondása szerint, alaposan megvizsgálták a terek történelmi felépítését. A Paprétnél az átívelő út és a platánfál élveznek kiemelt figyelmet, így körültekintően készültek a tervek.

A Torna utca Paprét felőli végén körforgalom, az Ikva patak mentén pedig játszótér kerül kialakításra.

A megjelentek közül elhangzott egy fontos kérdés: "Mi lesz a varjakkal?". A város vezetése reagálva elmondta, minden évben egyeztetnek a hatóságokkal, de védett madarakról lévén szó, nem lehet előrehaladni a kérdésben.

A Széchenyi térnél is figyelmebe veszik az eddigi és jelenlegi kialakítást, de sajnálatos módon fakivágással fog járni a felújítás. A tervező cég hangsúlyozta, az új téren az eddiginél lényegesebb több fa fog helyet kapni.
A tér mentén modern közvilágítás lesz, amely a Várkerülethez hasonlóan jobb kivilágítást eredményez.

A tér északi oldalán párhuzamos, míg a déli oldalán 45 fokos parkolók kerülnek kialakításra, amely ugyan némi parkolóhely csökkenéssel jár, de ezt az Árpád utcai parkolóház hivatott egyensúlyozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.