Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Október 01. 06:00, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

A Ferencváros kiütéses győzelmet aratott az örökrangadón

A Ferencváros kiütéses győzelmet aratott az örökrangadón

A címvédő Ferencváros rendkívül magabiztos, 6-1-es győzelmet aratott az MTK otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának szombati játéknapján.

Ez volt a 222. élvonalbeli örökrangadó, a zöld-fehérek 91. sikerüket aratták, az MTK 79-szer nyert, 52 alkalommal pedig döntetlen született.

OTP Bank Liga, 8. forduló: MTK Budapest-Ferencvárosi TC 1-6 (1-2)

--------------------------------------
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 5322 néző, v.: Berke
gólszerzők: Bognár I. (12.), illetve Varga B. (23.), Marquinhos (41., 55.), Wingo (63.), Abu Fani (85.), Pesic (92.)
sárga lap: Kata (46.), illetve Makreckis (58.)

MTK Budapest:
-------------
Demjén - Hej, Kádár, Bobál D. - Kovács M., Kata (Zuigéber, 88.), Thiam (Kocsis, 56.), Kosznovszky (Spalek, 70.), Antonov (Kovács P., a szünetben) - Bognár I., Németh K. (Stieber Z., a szünetben)

Ferencvárosi TC:
----------------
Dibusz - Makreckis (Pászka, 78.), Wingo, Abena, Ramírez (Civic, 69.) - Ben Romhdane (Besic, 69.), Sigér (Baráth, 78.) - Abu Fani, Zachariassen, Marquinhos - Varga B. (Pesic, 78.)

Ferencvárosi nyomással és helyzetekkel, köztük egy kapufával indult a találkozó, mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést: Sigér hatalmas hibáját Bognár használta ki, és higgadtan passzolt Dibusz mellett a hálóba.

A kapott gól nem törte meg a bajnoki címvédő lendületét, nagy fölényben futballozott Dejan Stankovic vezetőedző együttese és a góllövőlistán éllovas Varga idénybeli nyolcadik bajnoki góljával előbb egyenlített - a válogatott támadó Abu Fani tökéletes beadását fejelte a hálóba -, majd a szünet előtt Marquinhos közeli találatával fordított.

A Ferencváros nem sokkal a szünet után a brazil támadó második találatával növelte előnyét. A 63. percben eldöntötték a három pont sorsát a vendégek, Wingo a saját térfelén szerzett labdával megiramodott, majd bombagólt lőtt. A hajrában előbb Abu Fani értékesített egy kipattanó labdát, majd a végeredményt a 92. percben a csereként pályára lépő Pesic állította be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.