Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Október 28. 21:50, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

A Fidesz jelöltje nyerte Baján az időközi önkormányzati képviselő-választást

A Fidesz jelöltje nyerte Baján az időközi önkormányzati képviselő-választást

Csubákné Besesek Andrea, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség jelöltje nyerte Baján az időközi önkormányzati képviselő-választást vasárnap - közölte Gyenes Gabriella, a Helyi Választási Iroda vezetője vasárnap az MTI-vel.

A választáson 743 szavazó jelent meg, ami 23,65 százalékos részvételt jelent, mindenki érvényes szavazatot adott le - mondta Gyenes Gabriella.
Csubákné Besesek Andrea 342 szavazatot kapott, amely a szavazók 46 százaléka. Második helyen Barna György, a Magyar Szocialista Párt jelöltje végzett 219 szavazattal (29,4 százalék). Harmadik helyen a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje, Horváth Tibor végzett 59 szavazattal (7,9 százalék), míg negyedik a Lehet Más a Politika jelöltje, Hunyadi László 56 szavazatot (7,5 százalék) kapott. Ötödik lett Juhász István független jelölt, akire 43-an voksoltak, míg a hatodik helyen a Demokratikus Koalíció jelöltje, Telegdi Sándor végzett 24 szavazattal (3,2 százalék).
A bajai képviselő-testület június 28-i ülése előtt jelentették be, hogy a Fidesz-KDNP-képviselőcsoport kizárta tagja közül Búcsú Lajost, aki közölte a polgármesterrel, hogy lemond egyéni körzetben megszerzett mandátumáról.
A Zsigó Róbert (Fidesz) polgármester vezetésével működő önkormányzat 14 tagú testületben továbbra is 10 Fideszes képviselő lesz.

Címkék: választás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -