Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2024. Május 27. 15:26, hétfő | Helyi

A gyermek a jövő

A gyermek a jövő

A soproni városvezetés egyik legfontosabb célja, hogy a soproni gyermekek a lehető legjobb körülményeket között nevelkedjenek. Ezért az elmúlt években új bölcsődék épültek, valamint óvodák és iskolák újultak meg.

Az elmúlt években több intézményt is megújult Sopronban. A Hillebrand utcában vadonatúj, 84 férőhelyes bölcsőde épült. A Győri Egyházmegyével közösen átadták az új Szent Anna Óvodát és Bölcsődét a Halász utcában, emellett bővült a Szarvkői úti Százszorszép bölcsőde. Megújult a Szent Orsolya-iskola, valamint számos óvoda és iskola is energetikai korszerűsítésen esett át, hogy még jobb körülmények között nevelkedjenek a soproni gyermekek.

„A gyermekekben rejlik a jövőnk! A gyerkmekvállaláshoz pedig nélkülözhetetlen a családok és az otthonteremtés támogatása. Ezt a célt szolgálja az új CSOK Plusz, ami a soproni családokat is segíti.” – emelte ki korábban dr. Farkas Ciprián polgármester.

A gyermekek mellett a nagyobbak támogatását is kiemelt céljának tartja a városvezetés. Éppen ezért folyamatosan újabb fejlesztéseket valósítanak meg a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben azért, hogy a diákok a lehető legmodernebb körülmények között tanulhassanak, és hogy még jobb szakember váljon belőlük. A Soproni Egyetem szintén új fejlődési pályára lépett, mely a felsőoktatásban tanulok számára biztosít új és jobb lehetőségeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 28. 09:03, péntek | Helyi

Közgyűlést tartottak Sopronban

A felsőoktatásban tanuló fiatalok és a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapatának jutalmazása mellett a buszok fiatalításáról, valamint a következő félév üléseinek kitűzéséről is szavazott a képviselő-testület.

2024. Június 27. 12:33, csütörtök | Helyi

Bakancslistás túratippek Sopronban

A Fertő-tájról és a Soproni-hegységről készített bakancslistát az Aktív Magyarország. Térségünk legszebb látnivalóit tekinthetjük meg, miközben aktívan kikapcsolódhatunk.

2024. Június 22. 15:34, szombat | Helyi

Sopron ezer színe

A Modern Városok Program keretében megújult, tíz kiállítóhellyel rendelkező Soproni Múzeumot választották idén Az Év Múzeumává. Az elsimerést elsősorban a múzeum- és közösségépítő tevékenységükért vehették át.

2024. Június 15. 13:31, szombat | Helyi

Indul a Tündérfesztivál, indul a Soproni Ünnepi Hetek

Június 15-16-án a legkisebbekké, a tündéreké a főszerep a Tündérfesztiválon. Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a 17. alkalommal megrendezett fesztiválra, melynek fő témája idén a Föld.