Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Május 27. 15:26, hétfő | Helyi

A gyermek a jövő

A gyermek a jövő

A soproni városvezetés egyik legfontosabb célja, hogy a soproni gyermekek a lehető legjobb körülményeket között nevelkedjenek. Ezért az elmúlt években új bölcsődék épültek, valamint óvodák és iskolák újultak meg.

Az elmúlt években több intézményt is megújult Sopronban. A Hillebrand utcában vadonatúj, 84 férőhelyes bölcsőde épült. A Győri Egyházmegyével közösen átadták az új Szent Anna Óvodát és Bölcsődét a Halász utcában, emellett bővült a Szarvkői úti Százszorszép bölcsőde. Megújult a Szent Orsolya-iskola, valamint számos óvoda és iskola is energetikai korszerűsítésen esett át, hogy még jobb körülmények között nevelkedjenek a soproni gyermekek.

„A gyermekekben rejlik a jövőnk! A gyerkmekvállaláshoz pedig nélkülözhetetlen a családok és az otthonteremtés támogatása. Ezt a célt szolgálja az új CSOK Plusz, ami a soproni családokat is segíti.” – emelte ki korábban dr. Farkas Ciprián polgármester.

A gyermekek mellett a nagyobbak támogatását is kiemelt céljának tartja a városvezetés. Éppen ezért folyamatosan újabb fejlesztéseket valósítanak meg a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben azért, hogy a diákok a lehető legmodernebb körülmények között tanulhassanak, és hogy még jobb szakember váljon belőlük. A Soproni Egyetem szintén új fejlődési pályára lépett, mely a felsőoktatásban tanulok számára biztosít új és jobb lehetőségeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 04. 11:37, szerda | Helyi

Elkezdődött az iskolaszezon

Elérkezett a szeptember és a diákok is elindultak az iskolába. Az első és második osztályos kisiskolások ingyenes tanszercsomaggal, a Soproni Egyetemen pedig számos fejlesztéssel és rekordszámú hallgatóval indították az idei tanévet.

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Augusztus 14. 13:34, szerda | Helyi

Magyar sikerek a 2024-es párizsi olimpián

Összesen 19 éremmel tértek haza a magyar sportolók a párizsi nyári olimpiáról. Hazánkat 20 sportágban 178 sportoló képviselte, akik egytől-egyig remekül szerepeltek az olimpiai játékokon.

2024. Augusztus 08. 13:42, csütörtök | Helyi

Ingyenes tanszerekkel támogatják a kisiskolásokat

A soproni városvezetés idén is ingyenes tanszercsomagot biztosít minden első és második osztályos soproni diákot.