Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

A városvezetés kiemelt célja, hogy megerősítsék a helyi gazdaságot és segítsék a soproni vállalkozások fejlődését. Éppen ezért épült meg az új inkubátorház, ami az újonnan alapított cégeknek ad otthont, illetve az az új ipari park, melyhez szervesen illeszkedik a GYSEV logisztikai cége is, a Cargo. Az M85-ös autóútnak köszönhetően Sopron újra becsatlakozottt az ország gazdasági vérkeringésébe, ez pedig a város hosszú távú fejlődését biztosítja.

„Az autóút megépítése kiemelt része annak a törekvésünknek, hogy megerősítjük a helyi gazdaságot. A Sopront magába záró zsák szája kinyílt, így adott a lehetőség, hogy a várost minden irányból gyorsan elérhessék a vállalkozások. Hogy ez így legyen, a kormány támogatásával kialakítottuk a közel 30 hektáros ipari parkot abban a reményben is, hogy a szomszédságában lévő, folyamatosan fejlődő GYSEV logisztikai központjával együttműködve jelentős vasúti és közúti logisztikai bázis jöjjön létre. A kormánnyal folyamatosan tárgyalunk, s jó esélyeink vannak, hogy terveink megvalósulnak. A helyi kis- és középvállalkozások számára hoztuk létre az inkubátorházat, így is segítve munkájukat. A helyi gazdasági élet szereplői jelentősen fejlődtek az elmúlt időszakban, részben kormányzati, részben pedig saját forrásból.” – mondta el dr. Farkas Ciprián polgármester a Soproni Témának adott korábbi interjújában.


A munka még nem ért véget, hamarosan elkészül az északnyugati elkerülőút, az év végéig pedig megépül az M85-ös gyorsforgalmi út osztrák határig vezető szakasza is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 13:31, szombat | Helyi

Indul a Tündérfesztivál, indul a Soproni Ünnepi Hetek

Június 15-16-án a legkisebbekké, a tündéreké a főszerep a Tündérfesztiválon. Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a 17. alkalommal megrendezett fesztiválra, melynek fő témája idén a Föld.

2024. Június 06. 13:50, csütörtök | Helyi

Maradjon lendületben Sopron!

Megépült az M85, megújult a Lőver uszoda, a Lenck-villa, a piac, számos bölcsőde, óvoda és iskola. És még megannyi fejlesztés valósult meg Sopronban, és remélhetőleg ez a munka tovább folytatódik a jövőben is.

2024. Május 30. 13:46, csütörtök | Helyi

Közösen sikerült Sopront még zöldebbé tenni

A folyamatos fejlesztések nem csak felújított utakat és épületeket jelent, városunk zöldterületei is állandóan szépülnek és bővülnek. Az utóbbi időben átadásra került megannyi park és tér, illetve séta- és kerékpárút.

2024. Május 27. 15:26, hétfő | Helyi

A gyermek a jövő

A soproni városvezetés egyik legfontosabb célja, hogy a soproni gyermekek a lehető legjobb körülményeket között nevelkedjenek. Ezért az elmúlt években új bölcsődék épültek, valamint óvodák és iskolák újultak meg.