Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Március 06. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A jó vezető nyomában: „a titok úgy is a gyakorlatban rejlik”

A jó vezető nyomában: „a titok úgy is a gyakorlatban rejlik”

A jó vezető gyorsan tanul és hajlandó felgyűrni az ingujját. Nem kell feltétlenül egyetemi tanárnak lenni, sőt az elméletiség túlzott dominanciája a gyakorlat felett árthat. A jó munkakapcsolat bizalmon alapul, nem kell folyamatos vizsgálatokkal terhelni a munkatársakat. Egy vezető felelőssége arra is kiterjed, hogy a kolléga egészségesen menjen haza és minőségi időt töltsön otthon – a Rádió Orient műsorában Bogdánffy Péter vezérigazgató mutatta be, milyen a jó vezető.

Bogdánffy Péter az ügyvédi pálya után lett a BROKERNET Investment Holding Zrt. vezérigazgatója Zrt. pénzügyi tanácsadó cég vezérigazgatója. A Rádió Orient vendége elmondta, Németországban gyakori ez a megoldás. „A jogi pálya kiemelkedően jó iskola, az ügyvédség problémamegoldásra tanít. Ezt a tusát a saját életemben és vállalatvezetőként is nagyon jól tudom hasznosítani” – emelte ki szakmai pályafutásának hatásait a vezérigazgató.

„A jó vezető gyorsan tanul és hajlandó felgyűrni az ingujját” – hangsúlyozta az OrientPress Hírügynökség közigazgatási rádiójának vendége. Meghatározott alapképességek birtoklása esetén sok cég élén sikeres lehet az ember, a szakmai részt menet közben is el lehet sajátítani. „Nem kell feltétlenül egyetemi tanárnak lenni, sőt az elméletiség túlzott dominanciája a gyakorlat felett árthat” – mondta a vezérigazgató. Bogdánffy hozzátette, a jó vezető bármilyen céget jól vezethet, amennyiben vezetői periódusát a szakma alapjaiba való betanulási időszak előzte meg. A vezető emellett a csapatmunka fontosságát emelte ki.

„A titok úgy is a gyakorlatban rejlik” – hangsúlyozta Bogdánffy. A vezérigazgató elmondta, mások tapasztalataiból és példáiból sokat tanulhat az ember. Emellett az elkövetett hibák után is sokkal okosabbá válik. „A kudarcok után a helyes reakció a fontos, hogy fel tudj állni a sikertelenség után” – magyarázta a jó vezető ismérveit a vendég. Hozzátette, az igazi vezetőket nem választják vagy a pozícióba ültetik, hanem követni szokták őket.

Egy cég szervezeti fejlesztése olyan nagy munkát igényel, mint egy rendes ház építése – jelentette ki a vezérigazgató. A közigazgatási rádió vendége elmondta, a Brókernet Zrt. a múltban szervezetileg nem követte le a változásokat, így most rengeteg tennivalója van. A pénzügyi piac jelentős átalakításon ment át. Ezért soha nem lehet hátradőlni, mindig lesz feladat – hangsúlyozta a cégvezető a folyamatos megújulás fontosságát.

A nők és a férfiak egyenlő alkalmazása napjainkban kiemelten fontos kérdés az esélyegyenlőségért vívott harcban. Bogdánffy a témával kapcsolatban elmondta, a kvótákban nem hisz, azonban a hölgyek intuitív képességeiben igen. „A Brókernet igazgatóságában tudatosan választottunk be egy nőt. Vele kiegészülve kollektíve jobb döntéseket hozunk, a hölgy jelenléte gazdagítja a munkát” – emelte ki.

Az élni és élni hagyni vezetői hozzáállás nagyon fontos – hangsúlyozta a vendég. Bogdánffy elmondta, nem híve a munkatársak folyamatos ellenőrizgetésének. „A jó munkakapcsolat bizalmon alapul, nem kell folyamatos vizsgálatokkal terhelni. Egy vezető felelőssége arra is kiterjed, hogy a kolléga egészségesen menjen haza és minőségi időt töltsön otthon” – emelte ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.