Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 06. 17:06, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A katásokat is nagyban érintik az adóügyi könnyítések

A katásokat is nagyban érintik az adóügyi könnyítések

A kormány adóügyi könnyítései nagyban érintik a veszélyeztetett gazdasági ágazatokhoz tartozó katás vállalkozásokat - mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője hétfőn az M1-en.

Kis Péter András emlékeztetett, hogy a veszélyhelyzet miatt kiadott kormányrendeletben listázott tevékenységeket végzőket márciustól június 30-ig felmentik a tételes adó fizetése alól.

Elmondta: a március előtti katás tartozásokat sem kell egy összegben kifizetni, hanem a veszélyhelyzet lejárta után a tartozást tíz egyenlő részre osztva, tíz hónap alatt törleszthetik az adósok.

A szóvivő kitért arra is, hogy a www.nav.gov.hu oldalon a rendkívüli helyzetre való tekintettel új rovatot indítottak, amely minden fontos információt tartalmaz a veszélyhelyzettel kapcsolatos adóügyi kérdésekről.

Címkék: adó, kata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.