Városlista
2021. augusztus 1, vasárnap - Boglárka

Hírek

2021. Március 10. 20:29, szerda | Helyi
Forrás: sopronmedia

A Lőver Uszoda kapta a legtöbb szavazatot

A Lőver Uszoda kapta a legtöbb szavazatot

Kedden éjfélkor lezárult az új uszoda névválasztására kiírt szavazás. Több ezer voks érkezett, végül a Lőver Uszoda elnevezés diadalmaskodott - jelentette be közösségi oldalán dr. Farkas Ciprián polgármester.

Összesen 3721 szavazat érkezett az önkormányzat által február 22-én indított online voksolásra; így dőlt el, hogy Lőver Uszoda lesz az új létesítmény neve, amelyre a szavazatok mintegy 63 százaléka érkezett. A polgárok négy lehetőség (Csik Ferenc Uszoda, Temes Judit Uszoda, Soproni Sportuszoda és Lőver Uszoda) közül választhattak, és egyéb javaslatokat is tehettek a szavazáson.

Végeredmény:

-Lőver Uszoda: 2341
-Csik Ferenc Uszoda: 678
-Soproni Sportuszoda: 295
-Temes Judit Uszoda: 193
-Egyéb: 214

Farkas Ciprián szerdán Facebook-oldalán jelentette be a soproniak számára leginkább szimpatikus elvezést. Úgy fogalmazott, hogy az új uszoda elnevezéséről, az online szavazás eredményét figyelembe véve hoznak döntést a képviselő-testületben.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 22. 17:01, kedd | Helyi

Átadták a Lőver Uszodát

Sopron új uszodáját a városvezetés jelenlétében adta át Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

2021. Május 25. 16:02, kedd | Helyi

Fejlesztések a Fertő – táj világörökségi térségben

A Sopron – Fertő turisztikai térségben összesen 350 millió forintos európai uniós támogatással hat helyszínen valósultak meg fejlesztések.

2021. Július 31. 21:18, szombat | Belföld

Országszerte zivatarok miatt, de többfelé még a kánikula miatt is figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Emellett még a hőség miatt is adtak ki első-, másod-, és harmadfokú figyelmeztetéseket

2021. Július 31. 17:11, szombat | Belföld

ITM: sosem látott csúcson a foglalkoztatás, de folytatódik a munkahelyteremtés

Sosem látott csúcson van a foglalkoztatás, de folytatódik a munkahelyteremtés - áll az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében.