Városlista
2022. szeptember 26, hétfő - Jusztina

Hírek

2017. November 16. 07:33, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A magyar sport, parasport és diáksport napjainak létrehozásáról tárgyal a parlament

A magyar sport, parasport és diáksport napjainak létrehozásáról tárgyal a parlament

Az Országgyűlés ma tárgyalja azt az ötpárti határozati javaslatot, amely külön-külön emléknapokat hozna létre a magyar sport, parasport és diáksport tiszteletére.

Az ülésnap reggel 9 órakor kezdődik, a képviselők az emberi erőforrások miniszterének négy, a családtámogatásokat, az egészségügyet, a kultúrát és a sport területét érintő indítványáról mondhatják el a véleményüket.

A magyar sport, parasport és diáksport napjáról szóló többpárti előterjesztés az utolsó napirendi pontban kerül terítékre.

A kormánypárti képviselők mellett MSZP-s, jobbikos és LMP-s politikusok által is jegyezett indítvány a Magyar Athletikai Club által 1875-ben, Budapesten megrendezett első szabadtéri sportverseny évfordulóját, május 6-át tenné a magyar sport napjává, a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Club 1970-ben történt megalakulásának napját, február 22-ét a magyar parasport napjává, szeptember utolsó péntekét pedig a magyar diáksport napjává tenné.

A határozati javaslat benyújtói úgy fogalmaznak, kezdeményezésükkel arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a mozgás örömének megismerése, valamint a rendszeres testmozgás a jövőbe történő befektetés.

A parlament jövő hétfőn kérdésekkel és azonnali kérdésekkel fejezi be munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 26. 12:32, hétfő | Belföld

Gulyás: a kormány partnerséget kínál az önkormányzatoknak

2022. Szeptember 26. 12:24, hétfő | Belföld

A hétvégén rendezik meg a 30. Európai Madármegfigyelő Napokat Magyarországon

A hétvégén rendezik meg a 30. Európai Madármegfigyelő Napokat Magyarországon (EMN), melynek során a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) mind a 19 megyében és Budapesten 61 helyszínen várja az érdeklődőket.

2022. Szeptember 26. 09:12, hétfő | Belföld

Ablaktisztítás közben zuhant ki egy nő a harmadik emeletről Siófokon

Siófokon, a Fokihegy városrészen, vasárnap délelőtt.

2022. Szeptember 26. 08:43, hétfő | Belföld

Illegális bevándorlás - Több mint 2200 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Péntektől vasárnapig 2269 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.