Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. December 14. 14:08, hétfő | Életmód
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A mentális problémák rejtegetése végzetes lehet

A mentális problémák rejtegetése végzetes lehet

A mentális problémák rejtegetésének hosszú távon végzetes következményei lehetnek - erre hívta fel a figyelmet Szy Katalin klinikai szakpszichológus hétfőn az M1 csatornán.

A szakértő azt mondta: egyre többet foglalkoznak az emberek a lelki egészséggel, de még mindig sokan vannak, akik nem merik felvállalni mentális problémáikat.

Fontos, hogy mindenki tájékozódjon lelki egészségi állapotáról, ebben a Civilút Alapítvány www.mindenki.eu honlapja is segít - ismertette.

Szy Katalin beszélt arról is, hogy a karácsonyi időszak az elvárások, vágyakozások miatt "különösen megterhelő a léleknek", idén pedig ezt a koronavírus-járvány is nehezíti.

Címkék: mentális, probléma

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.