Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2015. December 15. 09:57, kedd | Helyi
Forrás: sopron.hu

A népszavazás polgármestere tiszteletének adóztak az évfordulón

A népszavazás polgármestere tiszteletének adóztak az évfordulón

Sopronyi-Thurner Mihály emlékének adóztak a Szent Mihály temetőben található sírjánál, a népszavazásban résztvett települések polgármesterei közösen helyezték el a tisztelet koszorúját a Hűségkapunál.

A népszavazás idején polgármesterként a város élén álló Sopronyi-Thurner Mihályra is emlékeztek az 1921. évi soproni és Sopron környéki népszavazás évfordulóján.

Sopronyi-Thurner Mihály Szent Mihály temetőben található sírjánál soproni közgyűjtemények és kulturális intézmények vezetőinek jelenlétében helyezte el a város koszorúját dr. Sárvári Szabolcs, jegyző.

A nap folyamán a népszavazásban résztvett települések vezetői közösen koszorúzták meg a soproni Hűségkaput. Sopron város nevében dr. Simon István alpolgármester helyezte el a hálás utódok tiszteletét és köszönetét jelképező koszorút.

A közös ünnepség hagyománya szerint Sopronyi-Thurner Mihály szobránál is fejet hajtottak a településvezetők, amit követően a soproni Városházán dr. Simon István alpolgármester fogadta a településvezetőket, akikkel az elkövetkező időszak aktuális közös terveiről is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 22. 15:34, szombat | Helyi

Sopron ezer színe

A Modern Városok Program keretében megújult, tíz kiállítóhellyel rendelkező Soproni Múzeumot választották idén Az Év Múzeumává. Az elsimerést elsősorban a múzeum- és közösségépítő tevékenységükért vehették át.

2024. Június 15. 13:31, szombat | Helyi

Indul a Tündérfesztivál, indul a Soproni Ünnepi Hetek

Június 15-16-án a legkisebbekké, a tündéreké a főszerep a Tündérfesztiválon. Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a 17. alkalommal megrendezett fesztiválra, melynek fő témája idén a Föld.

2024. Június 06. 13:50, csütörtök | Helyi

Maradjon lendületben Sopron!

Megépült az M85, megújult a Lőver uszoda, a Lenck-villa, a piac, számos bölcsőde, óvoda és iskola. És még megannyi fejlesztés valósult meg Sopronban, és remélhetőleg ez a munka tovább folytatódik a jövőben is.

2024. Május 30. 13:46, csütörtök | Helyi

Közösen sikerült Sopront még zöldebbé tenni

A folyamatos fejlesztések nem csak felújított utakat és épületeket jelent, városunk zöldterületei is állandóan szépülnek és bővülnek. Az utóbbi időben átadásra került megannyi park és tér, illetve séta- és kerékpárút.