Városlista
2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2015. December 15. 09:57, kedd | Helyi
Forrás: sopron.hu

A népszavazás polgármestere tiszteletének adóztak az évfordulón

A népszavazás polgármestere tiszteletének adóztak az évfordulón

Sopronyi-Thurner Mihály emlékének adóztak a Szent Mihály temetőben található sírjánál, a népszavazásban résztvett települések polgármesterei közösen helyezték el a tisztelet koszorúját a Hűségkapunál.

A népszavazás idején polgármesterként a város élén álló Sopronyi-Thurner Mihályra is emlékeztek az 1921. évi soproni és Sopron környéki népszavazás évfordulóján.

Sopronyi-Thurner Mihály Szent Mihály temetőben található sírjánál soproni közgyűjtemények és kulturális intézmények vezetőinek jelenlétében helyezte el a város koszorúját dr. Sárvári Szabolcs, jegyző.

A nap folyamán a népszavazásban résztvett települések vezetői közösen koszorúzták meg a soproni Hűségkaput. Sopron város nevében dr. Simon István alpolgármester helyezte el a hálás utódok tiszteletét és köszönetét jelképező koszorút.

A közös ünnepség hagyománya szerint Sopronyi-Thurner Mihály szobránál is fejet hajtottak a településvezetők, amit követően a soproni Városházán dr. Simon István alpolgármester fogadta a településvezetőket, akikkel az elkövetkező időszak aktuális közös terveiről is.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 12. 12:21, péntek | Helyi

FOGLALKOZÁSA: ÜZLETEMBER, BORÁSZ, TITKOS ÜGYNÖK, SZÉLHÁMOS

A budapesti nyomozók befejezték a nyomozást azzal a soproni férfival szemben, aki a gyanú szerint összesen több mint 10 millió forintot csalt ki két nőtől, akikkel egyszerre tartott fenn szerelmi kapcsolatot.

2023. Május 12. 09:12, péntek | Helyi

83-as út - Az új nyomvonalra terelik át a forgalmat Tétszentkút és Gyarmat között

Az új nyomvonalra terelik át a 83-as főút forgalmát Tétszentkút és Gyarmat között péntek délelőtt - írja a minisztérium.

2023. Május 08. 19:05, hétfő | Helyi

Megdöbbentő eset egy benzinkúton

Százezreket lopott a három benzinkúti dolgozó Sopronban.

2023. Április 21. 17:52, péntek | Helyi

Súlyos elektromos roller baleset Sopronban

A közösségi e-roller debütálásának első napján súlyos balesetett szenvedett egy 13 éves fiatal.