Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2015. December 15. 09:57, kedd | Helyi
Forrás: sopron.hu

A népszavazás polgármestere tiszteletének adóztak az évfordulón

A népszavazás polgármestere tiszteletének adóztak az évfordulón

Sopronyi-Thurner Mihály emlékének adóztak a Szent Mihály temetőben található sírjánál, a népszavazásban résztvett települések polgármesterei közösen helyezték el a tisztelet koszorúját a Hűségkapunál.

A népszavazás idején polgármesterként a város élén álló Sopronyi-Thurner Mihályra is emlékeztek az 1921. évi soproni és Sopron környéki népszavazás évfordulóján.

Sopronyi-Thurner Mihály Szent Mihály temetőben található sírjánál soproni közgyűjtemények és kulturális intézmények vezetőinek jelenlétében helyezte el a város koszorúját dr. Sárvári Szabolcs, jegyző.

A nap folyamán a népszavazásban résztvett települések vezetői közösen koszorúzták meg a soproni Hűségkaput. Sopron város nevében dr. Simon István alpolgármester helyezte el a hálás utódok tiszteletét és köszönetét jelképező koszorút.

A közös ünnepség hagyománya szerint Sopronyi-Thurner Mihály szobránál is fejet hajtottak a településvezetők, amit követően a soproni Városházán dr. Simon István alpolgármester fogadta a településvezetőket, akikkel az elkövetkező időszak aktuális közös terveiről is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 11:43, hétfő | Helyi

Kimagaslóan teljesítettek a soproni diákok Leonban

Egy arany, egy-egy ezüst és egy bronzéremmel tért haza a soproni küldöttség a Nemzetközi Gyermek Játékokról, melyet idén a mexikói Leonban tartottak meg.

2024. Július 15. 15:45, hétfő | Helyi

Figyeljünk oda kánikula idején!

Nagy meleg esetén még fontosabb, hogy odafigyeljünk saját és a környezetünkben élők egészségére. Fogyasszunk elég vizet, kerüljük a tűző napot és a közlekedésben is legyünk körültekintőbbek.

2024. Június 28. 09:03, péntek | Helyi

Közgyűlést tartottak Sopronban

A felsőoktatásban tanuló fiatalok és a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapatának jutalmazása mellett a buszok fiatalításáról, valamint a következő félév üléseinek kitűzéséről is szavazott a képviselő-testület.

2024. Június 27. 12:33, csütörtök | Helyi

Bakancslistás túratippek Sopronban

A Fertő-tájról és a Soproni-hegységről készített bakancslistát az Aktív Magyarország. Térségünk legszebb látnivalóit tekinthetjük meg, miközben aktívan kikapcsolódhatunk.