Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Október 09. 21:39, kedd | Helyi

A soproni LMP aggódik a turizmus jövőjéért

A soproni LMP aggódik a turizmus jövőjéért

Aggodalmának adott hangot sajtótájékoztatóján Bebesi József, az LMP önkormányzati képviselője. A város turizmusának jövőjét félti.

A pénteki rendkívüli közgyűlésen az önkormányzat együttműködési megállapodást kötött a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft.-vel a város turisztikájának irányítására.

Bebesi József (LMP) képviselő kedden elmondta, az ülés kezdete előtt alig több mint három órával értesítették, így esélye sem lehetett a felkészülésre, de részt venni sem tudott a közgyűlésen, ahol a kft. tulajdonosi szerkezetén is változtattak: 10–10 százalékot birtokol például a Pannon-Sopron Média Központ, a soproni vízmű és az SC Sopron labdarúgó klub, 20 százalékkal a Bormarketing Kht. és mindössze 10 százalékkal a szállodaipart képviselő turisztikai egyesület.

Az LMP szerint ilyen, a város idegenforgamát érintő fontos döntés nem történhet meg előzetes egyeztetés nélkül.

– Nem láttuk a kft. üzleti tervét, sem pedig a város turisztikai stratégiáját. Az LMP aggodalmát fejezi ki a negatív spirálba került ágazat jövője miatt – zárta tájékoztatóját a képviselő.

- tudósított a Kisalföld

Címkék: LMP, Sopron, turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.