Városlista
2025. július 1, kedd - Annamária

Hírek

2013. Február 09. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A sült ételek növelik a stroke kockázatát

A sült ételek növelik a stroke kockázatát

Azoknál, akik rendszeres sült ételeket esznek és cukros üdítőitalokat fogyasztanak, megnő a stroke kialakulásának kockázata - számol be a Fox News. Ez az első átfogó tanulmány, amely az étkezési szokások és a szélütés kialakulása közötti kapcsolatot vizsgálta.

A sült ételek, mint a hasábburgonya, a hamburger, a feldolgozott húsok, a hamburger, valamint a cukros üdítőitalok megnövelik a szélütés kialakulásának kockázatát is. Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik hetente legalább hatszor fogyasztják az említett ételeket, azoknak 41 százalékkal nagyobb az esélyük a stroke kialakulására összehasonlítva azokkal, akik legfeljebb havonta egyszer esznek ilyen jellegű ételeket.

Ezzel szemben azoknak, akik zöldségben-és gyümölcsben, halakban és teljes kiőrlésű gabonákban gazdag étrendet folytatnak, 29 százalékkal kisebb a kockázatuk a stroke kialakulására.

Ezek érdekelhetnek még

2025. Június 28. 08:41, szombat | Életmód

Az agrárminiszter szerint jó minőségű a magyar dinnye

A tavalyihoz képest a dinnyeimport mennyisége 51 százalékkal csökkent, ami azt jelenti, hogy a dinnyetermesztők ki tudják elégíteni a hazai igényeket és exportálni is tudnak

2025. Június 27. 07:24, péntek | Életmód

Palkovics László: hamarosan elkészül Magyarország megújított MI-stratégiája

A Nemzetgazdasági Minisztériumtól (NGM) hamarosan a kormány elé kerülhet Magyarország megújított Mesterséges Intelligencia Stratégiája

2025. Június 27. 07:14, péntek | Életmód

Nagy István: a komló és sörárpa termesztésének komoly jövője van Magyarországon

A magyarországi komló- és sörárpa-termesztésnek komoly jövője van, ugyanis az országban működő sörgyárak képesek a jelenleginél jóval nagyabb mennyiséget is felvásárolni ezekből