Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Március 01. 07:37, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A tél leghidegebb éjszakájával kezdődött a meteorológiai tavasz

A tél leghidegebb éjszakájával kezdődött a meteorológiai tavasz

A tél leghidegebb éjszakájával kezdődött a meteorológiai tavasz - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda este az MTI-vel.

Az extrém hideg miatt az ország nagy részére elsőfokú, néhány megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: az ország nagyobb részén mínusz 15 fok alatti hőmérsékletek valószínűek, a Dunántúl délnyugati, nyugati megyéiben és az Északi-középhegység völgyeiben mínusz 20 fok alatti hőmérsékletek valószínűek. Az extrém hideg miatt Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megye kivételével az egész országra kiadták a figyelmeztetést. Vas, Zala és Somogy megyére csütörtökre másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a nappali maximumok mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakulnak.

A meteorológiai szolgálat kitért arra is, előreláthatólag csütörtök hajnalig helyenként - főként a délkeleti és a középső területeken - még kialakulhat hószállingózás, gyenge havazás. Csütörtökön délutántól, estétől délnyugaton, délen újabb havazás kezdődik, éjfélig délnyugaton, délen akár 5 centiméter porhó várható. Baranyában és Somogy megye déli felében valószínű nagyobb hó. Baranya megyére csütörtökre a havazás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Címkék: fagy, hideg, tél, tavasz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.