Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2012. Október 04. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A tinédzserek nem szeretik a kockázatot

A tinédzserek nem szeretik a kockázatot

Bár sokszor lehet azt hallani, hogy a tinédzserek szeretik a veszélyeket, úgy mint a gyors vezetést, egy új kutatás eredménye szerint a fiatalokat valójában nem vonzza a veszély, különösen akkor nem, hogyha a kockázat mértéke bizonytalan - számol be a Health Day.

'Azt találtuk, hogy a tinédzserek nem azért vesznek részt veszélyes helyzetekben, mert veleszületett tulajdonságuk, hogy vonzzák a veszélyt, hanem mert nem ismerik eléggé az esélyeiket, az adott helyzet rizikóját'- mondta Agnieszka Tymula a New York Egyetem posztdoktori kutatója, a tanulmány társszerzője.

Amikor a kockázatok ismertek, akkor a tinédzserek elzárkóznak a helyzet elől. Összehasonlítva a felnőttekkel egy kutatás keretében azt találták, hogy a tinédzserek kevésbé voltak hajlandóak kockázatot vállalni pénznyerés reményében, mint szüleik.

A kutatók szerint azért az iskolákban több oktatást kellene tartani az olyan dolgok veszélyeiről, mint a dohányzás, az alkoholfogyasztás vagy a gyors vezetés. Illetve olyan szimulációs programokat kialakítani, amelyekkel megtapasztalhatják a kockázat mértékét. Szerintük ez hatékonyabb lenne, mint az egyszerű tiltás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 11. 08:04, csütörtök | Életmód

Készül a Shrek 5, két év múlva mutatják be

A DreamWorks Animation bejelentette, hogy elkészítik a Shrek ötödik epizódját, ami 2026 júliusában kerülhet majd a mozikba - számolt be róla kedden a Variety.com.

2024. Július 11. 07:57, csütörtök | Életmód

Visszatérő nóva figyelhető meg az éjszakai égbolton

Szabad szemmel is láthatóvá válhat az éjszakai égbolton nóvakitörés miatt a T Coronae Borealis (T CrB) nevű különleges változócsillag.

2024. Július 10. 07:55, szerda | Életmód

Megkezdődött a közönségszavazás a Kaszás Attila-díj jelöltjeire

Balla Esztert, Ecsedi Erzsébetet és Tóth Ildikót jelölték idén a Kaszás Attila-díjra. A színművészekre a közönség szavazatait augusztus 23-án éjfélig várják a díj weboldalán.

2024. Július 09. 08:14, kedd | Életmód

Új kifejezések bevezetésével hatékonyabbá válhat az éghajlatváltozásról szóló diskurzus egy új tanulmány szerint

A klímaváltozásról szóló diskurzusban használt kifejezések nem elég hatékonyak, ezért új, erőteljesebb kifejezések bevezetését javasolja egy tanulmányban Forgács Bálint, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának (PPK) kutatója.