Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Június 29. 07:14, szombat | Belföld
Forrás: mti/fotók: MTI/Bruzák Noémi

A tisztább strandokért indított közös kampányt az NNK és a BGYH Zrt.

A tisztább strandokért indított közös kampányt az NNK és a BGYH Zrt.

A fürdőhigiéné javításáért, a tisztább strandokért fogott össze a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.-vel:

tájékoztatási kampányban hívják fel a figyelmet a fürdőzés alapszabályaira.

Müller Cecília országos tisztifőorvos pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, az előírások betartásával a fürdőzés úgy jelent élményt, hogy közben nem hordoz többletkockázatot. Azért készítettek kiadványokat, hogy fokozzák a látogatók tudatosságát - tette hozzá.

Czinege Szilvia, a BGYH Zrt. marketingvezetője azt hangoztatta, hogy sok a modern fővárosi fürdő, és arra biztatta az embereket, hogy vegyék azokat igénybe, mivel minden évben lehet hallani bányatavi balesetekről.

Pándics Tamás, az NNK közegészségügyi laboratóriumi főosztályának vezetője kiemelte, hogy a fürdőzés szerepe fontos a rekreációban, a gyógyulásban.

Vargha Márta, a főosztály szakértője úgy fogalmazott: a medence vizében az van, amit az emberek belevisznek, a szennyeződés elsődleges forrásai maguk a fürdőzők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;