Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. December 23. 11:02, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

A vártnál gyengébben nyitott az új Star Wars-film

A vártnál gyengébben nyitott az új Star Wars-film

A vártnál gyengébben, 176 millió dolláros (52,5 milliárd forint) jegyárbevétellel nyitott a Star Wars: Skywalker kora az észak-amerikai mozis hétvégén iparági becslések szerint.

A Disney filmjének globális bevétele 374 millió dollárra rúg - írta a Variety.com filmes szaklap.

Ugyan a harmadik trilógia záró darabja ezzel a hétvégi észak-amerikai toplista élén végzett, messze elmaradt két előzményétől, a 2015-ben bemutatott Az ébredő Erőtől, mely 248 millióval, valamint a 2017-es Az utolsó Jediktől, mely 220 millióval nyitott.

A messzi, messzi galaxis legújabb története a Sony Jumanji - A következő szint című családi kalandfilmjét, valamint a Disney Jégvarázs 2-jét előzte meg, az előbbi a második helyre jutott 26,2 milliós, az utóbbi a harmadikra 12,4 milliós jegyárbevételével.

A héten debütált egy másik nagy költségvetésű film, a Universal stúdió Macskák című musicalje. Az Oscar-díjas Tom Hooper rendezte vígjáték mindössze 6,5 millió dollárt hozott az amerikai jegypénztáraknál, és a külföldi piacokkal együtt is csak 10,9 milliós bevételre tett szert.

A filmet Magyarországon december 26-án mutatják be.

A sztárszereposztás (Idris Elba, Taylor Swift, Ian McKellen, Judi Dench) és a digitális technológia ellenére a filmnek csak a toplista negyedik helye jutott.

Az ötödik helyen végzett a Lionsgate életrajzi drámája, a Botrány ötmillió dolláros hétvégi bevételével. A Charlize Theron, Nicole Kidman és Margot Robbie főszereplésével forgatott filmet január 9-től vetítik Magyarországon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.