Városlista
2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2015. Október 09. 20:33, péntek | Helyi
Forrás: sopron.hu

Alakulása 165. évfordulóját ünnepelte a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara

Alakulása 165. évfordulóját ünnepelte a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara

Ma Magyarország aranykorban van. Épül, gazdagodik az ország és ezt meg kell becsülni – mondta beszédében dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Sopronban.

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara alapításának 165. évfordulója alkalmából tartott ünnepi ülést a soproni városházán.

Ezt megelőzően huszonhárom megyei kamara együtt ülésezett Sopronban az ünnep tiszteletére- mondta el beszédében Horváth Vilmos, a Soproni kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Több sorsfordító dátumot is felidézett a soproni kamara 1850-es megalapításáról, múltjáról és nevezetes évfordulóiról . "A helyi kamara története gazdag örökség, ami kötelez bennünket. Ezt gondolatot összegezték a jubileum alkalmával kiadott kiadványban is. "- fogalmazott a soproni kamara elnöke.


Dr. Fodor Tamás polgármester a kamarának az itt élők boldogulásában betöltött szerepét méltatta, mondván: Sopron mindig gazdag város volt, s ez a jól működő gazdaságnak, a kereskedelmi és iparkamara eredményes gazdaságszervező tevékenységének is köszönhető.

Büszkék lehetünk a múltra, ami lehetőséget és erőt ad a jövő feladataira – hangoztatta Sopron polgármestere kiemelve a Modern Városok Programot, mint olyan „óriási lehetőséget a fejlődésre, ami egyben feladat a gazdaság szereplői számára is.”

Ma Magyarország aranykorban van. Épül, gazdagodik az ország és ezt meg kell becsülni – mondta beszédében dr. Parragh László , a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Hangsúlyozta: kialakult az együttműködés a politika és a gazdasági szereplők között, ami nagy reményekre jogosítja hazánkat, mint ahogyan Sopront is gazdasági szereplői tették naggyá.

A mi feladatunk az, hogy a jövőt hogyan tudjuk felépíteni. Ehhez együttműködés, összefogogás szükséges és a tudásnak a gazdaságba való integrálása. A kor tudásszintjét be kell emelni a gazdaságba, ez a feladat rajtunk múlik.

Az ünnepi ülésen Parragh László dr. Fodor Tamás polgármesternek a Pro et Mercatura Industria Hungariae-díjat adta át, amelyet a gazdaság szereplőivel történő rendszeres párbeszéd példaértékű gyakorlatáért kapott Sopron polgármestere. Horváth Vilmos és dr. Parragh László Jubileumi Kamarai Emlékérmét adott át dr. Simon István alpolgármesternek

Dr. Fodor Tamás polgármester az ünnepi ülésen együttműködési megállapodást írt alá Horváth Vilmos elnökkel. Az ünnepséget a WesPa Vonósnégyes műsora színesítette.

Jubileumi emlékérméket adtak át még az ünnepi ülésen : Králik Tibornak, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatójának; a GYSEV Zrt.-nek, amelyet Németh Béla vett át; a Roto Elzett Certa Kft.-nek, amelyet az ügyvezető igazgató, Kocsis Ernő fogadott; a Foton Kft.-nek, amelyet Bojtor Gyula ügyvezető igazgató vett át; Hajnal Sándornak, a Sopron Televízió tulajdonos ügyvezetőjének; Károlyi Gyula kőfaragómesternek; Voleszák Zoltán szakírónak, tanárnak; Stöckert Tamás címzetes vezető főtanácsosnak; Kocsi Jánosnak, a legújabb kori kamarai rendszer létrehozásában betöltött szerepéért; Mechle Károlynak több évtizedes kamarai munkásságáért; Gosztonyi Miklósnak, a Kisalföld napilap újságírójának; Dr. Józan Tibornak, a kamara 1994-1997 közötti elnökének. Kováts Árpád, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara titkára díszoklevélben részesült a megyei kamarától.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 12. 12:21, péntek | Helyi

FOGLALKOZÁSA: ÜZLETEMBER, BORÁSZ, TITKOS ÜGYNÖK, SZÉLHÁMOS

A budapesti nyomozók befejezték a nyomozást azzal a soproni férfival szemben, aki a gyanú szerint összesen több mint 10 millió forintot csalt ki két nőtől, akikkel egyszerre tartott fenn szerelmi kapcsolatot.

2023. Május 12. 09:12, péntek | Helyi

83-as út - Az új nyomvonalra terelik át a forgalmat Tétszentkút és Gyarmat között

Az új nyomvonalra terelik át a 83-as főút forgalmát Tétszentkút és Gyarmat között péntek délelőtt - írja a minisztérium.

2023. Május 08. 19:05, hétfő | Helyi

Megdöbbentő eset egy benzinkúton

Százezreket lopott a három benzinkúti dolgozó Sopronban.

2023. Április 21. 17:52, péntek | Helyi

Súlyos elektromos roller baleset Sopronban

A közösségi e-roller debütálásának első napján súlyos balesetett szenvedett egy 13 éves fiatal.