Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Szeptember 14. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Apple: nagyobb, gyorsabb és keskenyebb az új iPhone5

Apple: nagyobb, gyorsabb és keskenyebb az új iPhone5

Bemutatta új okostelefonját, az iPhone 5-öt az Apple amerikai informatikai óriáscég; a telefon legújabb csúcsverziója a tavaly ősszel piacra dobott elődjénél gyorsabb.

Bemutatta új okostelefonját, az iPhone 5-öt az Apple amerikai informatikai óriáscég; a telefon legújabb csúcsverziója a tavaly ősszel piacra dobott elődjénél gyorsabb, keskenyebb és nagyobb a kijelzője, valamint képes 4G-vel csatlakozni az internethez. A készüléket Tim Cook Apple-vezérigazgató mutatta be a cég kaliforniai székhelyén.

Cooknak - aki a tavaly elhunyt vállalatalapító Steve Jobsot váltotta a társaság élén - hatalmas nyomás alatt kell továbbra is az informatikai cégek élvonalában tartania a vállalatot. A legendás okostelefon új verzióját is abban a reményben mutatták be, hogy az Apple ismét az élre törhet a minden eddiginél kiélezettebb versenyben. Az okostelefon-piacon jelenleg a Google operációs rendszere, az Android a legelterjedtebb, a legtöbb okostelefont pedig a Samsung Electronics adja el. A Microsoft szoftvergyártó a Windows 8-as operációs rendszerrel igyekszik felzárkózni a Google és az Apple mögé. Az Apple-t riválisai megelőzték a nagyobb kijelzős és gyorsabb internetkapcsolatot biztosító telefonokkal. A kaliforniai székhelyű óriáscég ezért most elsőként dobott piacra olyan telefont, amely 4G LTE-vel kapcsolódik az internethez, a kijelzőt pedig az eddigi 3,5 colosról 4 colosra növelték. Az új telefonon minden eddigi alkalmazás is működik majd, annak ellenére, hogy a kisebb kijelzőre tervezték őket. Az iPhone 5 az Apple új, 'A6'-os processzorával fut, amely a cég vezetői szerint kétszer gyorsabb az elődjénél. Az új telefonnak három mikrofonja van és a 4S modellnél kifinomultabb, bár szintén 8 megapixeles kamerája, amely jobb felbontású képek készítésére is képes. Az iPhone-ok eddigi generációiból több mint 243 millió darab kelt el világszerte 2007 óta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: