Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2023. Május 20. 12:16, szombat | Életmód

Apró őzikét mentettek meg a NAV-osok

Apró őzikét mentettek meg a NAV-osok

Alig pár napos őzgidát mentettek meg a NAV munkatársai május 13-án. Az egyenruhások a hegyeshalmi határátkelő felé vezető úton találtak rá az aszfalton pihegő őzgyerekre.

A pénzügyőrök kora reggeli szolgálati útjukra indultak Győr-Moson-Sopron vármegyében, amikor megpillantották a reszkető őzgidát összekuporodva az úton. Az alig pár napos szőrös csöppség, órákkal korábban kóborolhatott el anyja óvó rejtekéből.

A járőrök tudták, hogy ebben az időszakban nem szabad az elhagyottnak tűnő gidákhoz nyúlni, ezért azonnal telefont ragadtak, és szakemberek segítségét kérték. Elsőként a mosonmagyaróvári Menedék Állatvédő Alapítvány munkatársai segítettek, akik betakarták egy meleg pléddel a kétségbeesett és kiszáradt Bambit. Később pedig a vadon élő állatok megmentésére specializálódott állatmentő szolgálat, a bőnyi Állati Küldetés csapata vette magához az erdei kisállatot, aki szerencsésen megúszta a nagyvilági kalandot.

Címkék: őzgida, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 07:38, csütörtök | Életmód

EU-jelentés: hétfőn is megdőlt a globális melegrekord

Megdőlt hétfőn az egy nappal korábban az Európai Unió műholdas Föld-megfigyelési programja, a Copernicus által mért melegrekord: július 22-én 17,15 Celsius-fok volt a globális átlaghőmérséklet a bolygón

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt