Hírek
2015. Október 20. 18:50, kedd |
Helyi
Forrás: kisalfold.hu
Aranyérmes csokoládé egyenesen Sopronból!

A Harrer-műhely remeke aranymedállal tért haza Londonból!
– Óriási elismerés ez, nagyon boldogok vagyunk! Eddig is meggyőződésem volt, hogy a férjem nagyon ért a csokoládéhoz, de hát én elfogult vagyok. Most viszont papírunk van erről! – mondta el a Kisalföldnek Harrer-Abosi Beatrix. Ugyanis a legnagyobb nemzetközi szakmai versenyen a soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda egyik remeke nyert. A sárgabarackos töltött tejcsokoládéjuk Londonban aranyérmes lett. Joggal büszkék az elért eredményre, hiszen a világ legnagyobb szakmai megmérettetéséről tértek haza aranyéremmel. Ezután bárhol betér valaki egy-egy nagyobb csokoládéüzletbe, minden valószínűség szerint talál majd a polcokon Harrer-csokit.
Az International Chocolate Awards idei versenyét is megelőzték a regionális döntők. A soproni Harrer-csokiműhely hét termékével nevezett a kelet-európai megmérettetésre, ezek közül kettő arany-, kettő pedig ezüstérmes lett. A kiválasztott csokoládék vettek részt a világdöntőn, amit az elmúlt hétvégén tartottak Londonban.
– Már az is elismerés volt számunkra, hogy a Luka Enikő Cabernet-jével töltött boros és a cardamomos tejcsoki tábla arany minősítést, a szilvás, illetve a sárgabarackos töltött csokoládénk pedig ezüstérmet kapott a kelet-európai versenyen. Érdekes, hogy aztán végül ez utóbbi nyert a töltött tejcsokoládék világversenyén. Erről tudni kell, hogy alapja a férjem, Karl Harrer receptje alapján egy francia, párizsi gyárban készített csokoládé, amit aszalt sárgabarackkal, egy kis magyar pálinkával és leheletnyi szerecsendióval töltünk meg – mesélt az ízlelőbimbókat kényeztető mesterremekről Harrer-Abosi Beatrix.
Az érmes csokik mindegyike viselheti ezek után a zsűri által megítélt minősítéseket a csomagolásán. Bár Karl Harrer neve eddig is jól csengett a cukrászszakmában, a világverseny aranyérmeseként a legjobb csokikészítők között is jegyzik a soproni gyárat és a tulajdonos házaspárt.
Az osztrák Harrer cukrászdinasztia egyébként már négy generáció óta kényezteti vendégeit a legkülönbözőbb édes finomságokkal. Karl Harrer Nagymartonban (Mattersburg) vette át a családi üzletet, majd húsz éve Sopronban nyitott cukrászdákat. Alapfilozófiája az évek során mit sem változott: csakis a legjobb minőséget és választékot kínálni. A csokoládé külön szerelem az életében, ennek gyümölcse a 2009 júliusában Sopronban nyílt – az ország első és máig egyetlen csokoládékóstolóknak is teret adó – csokoládéműhelye.
forrás: kisalfold.hu
Ezek érdekelhetnek még
2025. Július 07. 11:32, hétfő | Helyi
Ilyen volt idén a Soproni Borünnep
Fergeteges hangulatban telt a 2025-ös Borünnep Sopronban, melyen kicsik és nagyok is egyaránt megtalálhatták a nekik való programokat.
2025. Július 03. 17:47, csütörtök | Helyi
Bérletes hangversenysorozat Sopronban
A Filharmónia Magyarország soproni hangversenysorozatára invitál minden zenekedvelőt a 2025/2026-os évadára, melyre Scarbantia bérlet megvásárlására van lehetőség.
2025. Július 02. 11:11, szerda | Helyi
Együttműködési megállapodást írt alá a GYSEV és a MÁV
A soproni társasághoz átkerülő vasútvonalakról írt alá üzemeltetési és együttműködési megállapodást a GYSEV és a MÁV, melynek értelmében a GYSEV több mint 700 km-nyi vasúti pálya üzemeltetését veszi át a MÁV-tól.
2025. Július 01. 15:22, kedd | Helyi
Mire figyeljünk oda ebben a hőségben
A napokban továbbra is óriási hőségre lehet számítani, ilyenkor pedig még inkább fontos, hogy fokozottan figyeljünk oda magunkra és egymásra is.