Városlista
2025. december 14, vasárnap - Szilárda

Hírek

2015. Október 20. 18:50, kedd | Helyi
Forrás: kisalfold.hu

Aranyérmes csokoládé egyenesen Sopronból!

Aranyérmes csokoládé egyenesen Sopronból!

A Harrer-műhely remeke aranymedállal tért haza Londonból!

– Óriási elismerés ez, nagyon boldogok vagyunk! Eddig is meggyőződésem volt, hogy a férjem nagyon ért a csokoládéhoz, de hát én elfogult vagyok. Most viszont papírunk van erről! – mondta el a Kisalföldnek Harrer-Abosi Beatrix. Ugyanis a legnagyobb nemzetközi szakmai versenyen a soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda egyik remeke nyert. A sárgabarackos töltött tejcsokoládéjuk Londonban aranyérmes lett. Joggal büszkék az elért eredményre, hiszen a világ legnagyobb szakmai megmérettetéséről tértek haza aranyéremmel. Ezután bárhol betér valaki egy-egy nagyobb csokoládéüzletbe, minden valószínűség szerint talál majd a polcokon Harrer-csokit.

Az International Chocolate Awards idei versenyét is megelőzték a regionális döntők. A soproni Harrer-csokiműhely hét termékével nevezett a kelet-európai megmérettetésre, ezek közül kettő arany-, kettő pedig ezüstérmes lett. A kiválasztott csokoládék vettek részt a világdöntőn, amit az elmúlt hétvégén tartottak Londonban.

– Már az is elismerés volt számunkra, hogy a Luka Enikő Cabernet-jével töltött boros és a cardamomos tejcsoki tábla arany minősítést, a szilvás, illetve a sárgabarackos töltött csokoládénk pedig ezüstérmet kapott a kelet-európai versenyen. Érdekes, hogy aztán végül ez utóbbi nyert a töltött tejcsokoládék világversenyén. Erről tudni kell, hogy alapja a férjem, Karl Harrer receptje alapján egy francia, párizsi gyárban készített csokoládé, amit aszalt sárgabarackkal, egy kis magyar pálinkával és leheletnyi szerecsendióval töltünk meg – mesélt az ízlelőbimbókat kényeztető mesterremekről Harrer-Abosi Beatrix.

Az érmes csokik mindegyike viselheti ezek után a zsűri által megítélt minősítéseket a csomagolásán. Bár Karl Harrer neve eddig is jól csengett a cukrászszakmában, a világverseny aranyérmeseként a legjobb csokikészítők között is jegyzik a soproni gyárat és a tulajdonos házaspárt.

Az osztrák Harrer cukrászdinasztia egyébként már négy generáció óta kényezteti vendégeit a legkülönbözőbb édes finomságokkal. Karl Harrer Nagymartonban (Mattersburg) vette át a családi üzletet, majd húsz éve Sopronban nyitott cukrászdákat. Alapfilozófiája az évek során mit sem változott: csakis a legjobb minőséget és választékot kínálni. A csokoládé külön szerelem az életében, ennek gyümölcse a 2009 júliusában Sopronban nyílt – az ország első és máig egyetlen csokoládékóstolóknak is teret adó – csokoládéműhelye.

forrás: kisalfold.hu

Ezek érdekelhetnek még

2025. December 12. 10:38, péntek | Helyi

Két generáció, egy szenvedély: A Mihalik-bajnokcsalád

Ismerjük meg Mihalik Mirát, a még csak tizenhét éves autóversenyzőt.

2025. December 11. 15:07, csütörtök | Helyi

Átvette a Nobel-díjat Krasznahorkai László

Irodalmi Nobel-díjban részesült Krasznahorkai László író, aki ezzel a tizenhetedik magyar Nobel-díjasként írta be magát a történelembe.

2025. December 10. 15:23, szerda | Helyi

Hit, remény, öröm és szeretet

Advent négy vasárnapján négy gyertya borul lángba az adventi koszorúkon és ezzel együtt a szeretet is az emberek szívében.

2025. November 27. 17:38, csütörtök | Helyi

Támogatások és kitüntetések odaítéléséről döntött a soproni közgyűlés

Számos napirendi pontot tárgyalt a soproni közgyűlés, többek között elektromos autóbuszok beszerzéséről, civil szervezetek támogatásáról és a Hűség Napja alkalmából adományozott városi kitüntetések odaítéléséről.