Hírek
2015. Október 20. 18:50, kedd |
Helyi
Forrás: kisalfold.hu
Aranyérmes csokoládé egyenesen Sopronból!
A Harrer-műhely remeke aranymedállal tért haza Londonból!
– Óriási elismerés ez, nagyon boldogok vagyunk! Eddig is meggyőződésem volt, hogy a férjem nagyon ért a csokoládéhoz, de hát én elfogult vagyok. Most viszont papírunk van erről! – mondta el a Kisalföldnek Harrer-Abosi Beatrix. Ugyanis a legnagyobb nemzetközi szakmai versenyen a soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda egyik remeke nyert. A sárgabarackos töltött tejcsokoládéjuk Londonban aranyérmes lett. Joggal büszkék az elért eredményre, hiszen a világ legnagyobb szakmai megmérettetéséről tértek haza aranyéremmel. Ezután bárhol betér valaki egy-egy nagyobb csokoládéüzletbe, minden valószínűség szerint talál majd a polcokon Harrer-csokit.
Az International Chocolate Awards idei versenyét is megelőzték a regionális döntők. A soproni Harrer-csokiműhely hét termékével nevezett a kelet-európai megmérettetésre, ezek közül kettő arany-, kettő pedig ezüstérmes lett. A kiválasztott csokoládék vettek részt a világdöntőn, amit az elmúlt hétvégén tartottak Londonban.
– Már az is elismerés volt számunkra, hogy a Luka Enikő Cabernet-jével töltött boros és a cardamomos tejcsoki tábla arany minősítést, a szilvás, illetve a sárgabarackos töltött csokoládénk pedig ezüstérmet kapott a kelet-európai versenyen. Érdekes, hogy aztán végül ez utóbbi nyert a töltött tejcsokoládék világversenyén. Erről tudni kell, hogy alapja a férjem, Karl Harrer receptje alapján egy francia, párizsi gyárban készített csokoládé, amit aszalt sárgabarackkal, egy kis magyar pálinkával és leheletnyi szerecsendióval töltünk meg – mesélt az ízlelőbimbókat kényeztető mesterremekről Harrer-Abosi Beatrix.
Az érmes csokik mindegyike viselheti ezek után a zsűri által megítélt minősítéseket a csomagolásán. Bár Karl Harrer neve eddig is jól csengett a cukrászszakmában, a világverseny aranyérmeseként a legjobb csokikészítők között is jegyzik a soproni gyárat és a tulajdonos házaspárt.
Az osztrák Harrer cukrászdinasztia egyébként már négy generáció óta kényezteti vendégeit a legkülönbözőbb édes finomságokkal. Karl Harrer Nagymartonban (Mattersburg) vette át a családi üzletet, majd húsz éve Sopronban nyitott cukrászdákat. Alapfilozófiája az évek során mit sem változott: csakis a legjobb minőséget és választékot kínálni. A csokoládé külön szerelem az életében, ennek gyümölcse a 2009 júliusában Sopronban nyílt – az ország első és máig egyetlen csokoládékóstolóknak is teret adó – csokoládéműhelye.
forrás: kisalfold.hu
Ezek érdekelhetnek még
2025. November 27. 17:38, csütörtök | Helyi
Támogatások és kitüntetések odaítéléséről döntött a soproni közgyűlés
Számos napirendi pontot tárgyalt a soproni közgyűlés, többek között elektromos autóbuszok beszerzéséről, civil szervezetek támogatásáról és a Hűség Napja alkalmából adományozott városi kitüntetések odaítéléséről.
2025. November 26. 13:12, szerda | Helyi
Elültették a 100. új fát Sopronban
Az önkormányzat faültetési programjához csatlakozva az IKEA Industry Magyarország Kft. 28 fát adományozott a város számára, melyeket soproni bölcsődék udvarán ültettek el. Az ültetések száma ezzel elérte a százat.
2025. November 25. 15:24, kedd | Helyi
Készüljünk az ünnepekre együtt a Soproni Adventen!
Hamarosan kezdetét veszi az adventi időszak, ezzel együtt pedig a Soproni Adventi Vásár is megnyitja kapuit. Ízek, fények, varázslat és persze ünnepi hangulat, erre mind számíthattok idén adventkor!
2025. November 25. 13:12, kedd | Helyi
Prof. Dr. Fábián Attila a Soproni Egyetem régi-új rektora
Ismételten Prof. Dr. Fábián Attila egyetemi tanárt találták a legalkalmasabbnak a rektori pozícióra, így 2026. januárjától továbbra is ő fogja az intézmény vezetői szerepét betölteni.
