Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Május 02. 09:10, hétfő | Helyi
Forrás: sopron.hu , fotó: Tóth Zsombor

Aranyérmes ovisok sportmajálisa - sportrendezvény felsőfokon

Aranyérmes ovisok sportmajálisa - sportrendezvény felsőfokon

Soproni Sportmajális - Soproni és Sopron környéki Óvodák Kupája elnevezéssel nyolcadik alkalommal rendezte meg az SC Sopron a vidám közösségi együttlétet jelentő, közkedvelt rendezvényt a sport népszerűsítésével.

Idén is népszerű és sikeres volt az SC Sopron hagyományos rendezvénye, a Soproni Sportmajális - Soproni és Sopron környéki Óvodák Kupája.

A nyolcadik alkalommal a soproni városi stadionban megrendezett sportmajálisra a soproni és Sopron környéki óvodák labdarúgó palántáit - fiúkat és lányokat - vártak a szervezők - mondta el Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke.

A gyerekek és az óvodák különböző ügyességi és játékpályákon mérték össze erejüket, miközben immár hagyományos focitornát is lebonyolították.

A sportmajális eredeti ötlete nyolc évvel ezelőtt azért született meg Csiszár Ákosnak, az SC Sopron elnökének köszönhetően, mert a majális szabadidős tevékenységéhez fontosnak tartotta a sportot társítani, mégpedig a legkisebbek részvételével. A rendezvény a szülők körében is egyértelműen népszerűvé vált, akiknek mostanra szintén megszervezik a felnőttek ügyességi próbáit.

Így a rendezvény keretében a sportpályákon és a stadion teljes területén a sportot szerető ovis korosztály, és nem mellékes az sem, hogy maguk, a szülők is aktív sportolással használták ki a majálist.

Az ovifoci és az ahhoz tartozó ügyességi feladatok igazi versenyhangulatot teremtettek, a megmérettetést követően pedig minden résztvevőt aranyéremmel ajándékozott meg az SC Sopron, tekintettel arra, hogy a sportnapnak tényleg mindenki nyertesévé vált.

Csaknem 250 óvodás résztvevő a részvételért a város polgármesterétől dr. Fodor Tamástól, dr. Simon István alpolgármestertől vehette át az éremek, akiknek jelenléte és részvétele jelzi az esemény és az ovisport rangját.

Sopron város vezető hangsúlyozták a sportos életmód jelentőségét az egészség megőrzésében, amihez Sopron városa, mint sportváros minden támogatást megad.

A városvezetőknek az érmek átadásában az Ifjúsági és sportbizottság nevében Barcza Attila, Csiszár Ákos, Péli Nikoletta is közreműködött, akik mind gratuláltak az ovisoknak.

Csiszár Ákos, a rendezvény szervezőjeként is megköszönte az óvodák közreműködését a program sikerében, és azt is hozzátette: reméli, hogy a focikupában való részvétel minél többeket arra késztet majd, hogy valamilyen sportágban kipróbálják magukat, mint ahogyan a szabadidő sportolással való eltöltése az egyik leghasznosabb időtöltésnek számít fiatalabb és idősebb korban egyaránt.

Címkék: majális, Sopron, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.