Városlista
2022. szeptember 26, hétfő - Jusztina

Hírek

2020. Március 17. 12:36, kedd | Helyi
Forrás: Index

Ausztriában 16 ezer munkanélküli segélykérelem egy nap alatt

Ausztriában 16 ezer munkanélküli segélykérelem egy nap alatt

Johannes Kopf, az AMS igazgatója az Ö1 tévécsatorna Morgenjournal reggeli magazinjában erősítette meg a híreket, miszerint

CSAK HÉTFŐN 16 EZER ÚJ MUNKANÉLKÜLI SEGÉLYKÉRELMET NYÚJTOTTAK BE A HIVATALNÁL.

Emellett még hétfőn egyetlen egy új hivatalos munkába bejelentés sem történt. A tévécsatornának nyilatkozó Johannes azt is hozzátette, hogy nagyon kemény hétre számítanak a hivatalokban. Az AMS várakozásai szerint ezrével fogják elveszíteni munkájukat az emberek a kialakult helyzet miatt.

Az igazgató ugyanakkor a részmunkaidős foglalkoztatás szabályainak rugalmasabbá tételét szorgalmazza. Véleménye szerint a kormány által a részmunkaidős foglalkoztatás támogatására elkülönített 400 millió euró három hónapig fog kitartani. Amennyiben a krízis tovább húzódik, a kormány minden bizonnyal további forrásokat szabadít fel a foglalkoztatás támogatására. A munkanélküli segélykérelmek számának megnövekedését a síszezonnak a megszokottnál egy hónappal korábbi befejeződésének tulajdonította az AMS igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. Augusztus 26. 08:58, péntek | Helyi

Rengeteg gránátot találtak Szombathelyen

Összesen 155 darab 82 milliméteres második világháborús szovjet aknavetőgránát került elő Szombathelyen - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede csütörtökön a Facebook-oldalán.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak