Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2023. Február 26. 11:16, vasárnap | Belföld
Forrás: Police.hu

Ausztriában elvették a jogsiját, itthon azt hazudta, hogy elvesztette

Ausztriában elvették a jogsiját, itthon azt hazudta, hogy elvesztette

Közokirat-hamisítás bűntette miatt indult eljárás egy 50 éves férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Az eljárás adatai szerint egy 50 éves devecseri lakos 2022. szeptember 10-én Ausztriában közlekedett gépkocsival, amikor az osztrák rendőrök intézkedés alá vonták. Ennek során megállapították, hogy a jármű rögzítőfékje nem működik. Figyelemmel a közlekedés biztonságát veszélyeztető műszaki hibára a gépkocsi hatósági jelzését, valamint forgalmi engedélyét a helyszínen elvették, a járművel való további közlekedést megtiltották, a sofőrrel szemben pedig szabálysértési feljelentést tettek.

A devecseri férfi Magyarországra visszaérkezve 2022. szeptember 12-én megjelent a veszprémi járási hivatalban, ahol jegyzőkönyv felvétele mellett úgy nyilatkozott, hogy a rendszámtáblákat és a forgalmi engedélyt Ausztriában elvesztette. Tette ezt annak ellenére, hogy az ügyintéző felhívta a figyelmét arra, hogy amennyiben a hatósági jelzés és forgalmi engedély azért került ki a birtokából, mert azt a külföldi hatóság elvette, úgy vele szemben a hivatal feljelentést tesz. Ezt követően, 2022 novemberében Magyarország bécsi konzulátusa arról tájékoztatta a magyar hatóságokat, hogy a hivatkozott jármű hatósági jelzését és forgalmi engedélyét a gépkocsi nem megfelelő műszaki állapota miatt Ausztriában bevonták.

A férfi ellen közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 29. 09:54, csütörtök | Belföld

PM-államtitkár: könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben

2024. Február 29. 09:47, csütörtök | Belföld

Csaknem kétszer annyian haltak meg januárban, mint ahányan születtek

Az előzetes adatok szerint 2024 januárjában 6650 gyermek született, és 11 723 ember halt meg; 2023 januárjához képest a születések száma 12, a halálozásoké 1,1 százalékkal csökkent

2024. Február 29. 06:00, csütörtök | Belföld

Hamarosan indulnak a kifizetések a Napenergia Plusz programban

Megszülettek az első támogatói döntések a Napenergia Plusz programban, tavasszal pedig megkezdődhetnek a kifizetések, megindulhat a modern napelemes rendszerek telepítése