Városlista
2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2023. Február 26. 11:16, vasárnap | Belföld
Forrás: Police.hu

Ausztriában elvették a jogsiját, itthon azt hazudta, hogy elvesztette

Ausztriában elvették a jogsiját, itthon azt hazudta, hogy elvesztette

Közokirat-hamisítás bűntette miatt indult eljárás egy 50 éves férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Az eljárás adatai szerint egy 50 éves devecseri lakos 2022. szeptember 10-én Ausztriában közlekedett gépkocsival, amikor az osztrák rendőrök intézkedés alá vonták. Ennek során megállapították, hogy a jármű rögzítőfékje nem működik. Figyelemmel a közlekedés biztonságát veszélyeztető műszaki hibára a gépkocsi hatósági jelzését, valamint forgalmi engedélyét a helyszínen elvették, a járművel való további közlekedést megtiltották, a sofőrrel szemben pedig szabálysértési feljelentést tettek.

A devecseri férfi Magyarországra visszaérkezve 2022. szeptember 12-én megjelent a veszprémi járási hivatalban, ahol jegyzőkönyv felvétele mellett úgy nyilatkozott, hogy a rendszámtáblákat és a forgalmi engedélyt Ausztriában elvesztette. Tette ezt annak ellenére, hogy az ügyintéző felhívta a figyelmét arra, hogy amennyiben a hatósági jelzés és forgalmi engedély azért került ki a birtokából, mert azt a külföldi hatóság elvette, úgy vele szemben a hivatal feljelentést tesz. Ezt követően, 2022 novemberében Magyarország bécsi konzulátusa arról tájékoztatta a magyar hatóságokat, hogy a hivatkozott jármű hatósági jelzését és forgalmi engedélyét a gépkocsi nem megfelelő műszaki állapota miatt Ausztriában bevonták.

A férfi ellen közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 10. 08:38, szombat | Belföld

Elérte a Balaton vízállása a szabályozási szintet

A Balaton átlagos vízállása 5 centimétert emelkedett az elmúlt 4 nap alatt, péntekre elérte a 120 centiméteres szabályozási szintet a vizugy.hu adatai szerint.

2023. Június 10. 08:35, szombat | Belföld

Orbán Viktor fát ültetett Türkmenisztánban

Szükségünk van arra, hogy Közép-Ázsiából energia érkezzen Európába, és ehhez új forrásokra, új útvonalakra, új infrastruktúrára van szükség - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Türkmenisztánban.

2023. Június 09. 13:31, péntek | Belföld

Agrárminiszter: Már most látszanak a pozitív hatásai a kötelező bolti akcióknak

Bár csak rövid ideje van hatályban, hiszen június 1-jén vezették be, már most látszanak a nagyon pozitív eredményei a kötelező bolti akcióknak - mondta az agrárminiszter pénteken a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.