Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2012. Március 20. 14:01, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress

Az Apple lendített a tőzsdéken

Az Apple lendített a tőzsdéken

Elég határozatlan maradt a kereskedés iránya, New York épp hogy átment a léc fölött, Ázsia többnyire mínuszban van ma reggel, a japán tőzsde zárva van. A Marketwatch kommentárja szerint elsősorban profitkivétel zajlik.

A fókusz tegnap az amerikai céges tűzijátékon volt, az Apple szokásosnál is öntömjénezőbb ám a vártnál jóval szűkmarkúbb bejelentésén arról mire költi az Ipadekkel és Iphonokkal összegyűjtött 100 milliárd dollárt és arról is hogy a UPS csomagküldő megveszi a rivális TNT szolgáltatót. A vállalat 45 milliárd dolláros készpénz-visszajuttatási programot és 2,65 dolláros negyedéves osztalékfizetést jelentett be a negyedik negyedévtől, azaz július elejétől kezdve.A vállalat emellett szeptember 30-val egy új, 10 milliárd dolláros részvény visszavásárlási programot is bejelentett, melyet 3 év alatt kívánnak végrehajtani. Az Apple részvényei a bejelentésre csaknem 3 százalékos emelkedéssel reagáltak, a jegyzés 600 dollár fölött volt. Az Apple utoljára 1995-ben, vagyis 17 éve fizetett utoljára osztalékot.

Tegnap fontosabb makroadatok nem érkeztek Amerikából, viszont a nyersanyagárak jelentőse mértékben emelkedtek. Az amerikai könnyűolaj bőven 107 dollár fölött áll, a Brent jegyzése 125 dollár fölött van. Az arany ára azonban még lejjebb süllyedt, az unciánkénti jegyzés 1658 dollár , de esett az ezüst ára is, evéssel 32 dollár fölött áll a jegyzés.A forint látszólag különösebb hírek nélkül szépen erősödött.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.

2024. Május 22. 07:38, szerda | Külföld

Megkezdődött a taktikai atomfegyverek bevetésére kiképző orosz hadgyakorlat

Megkezdődött a taktikai nukleáris fegyverek előkészítésére és alkalmazására kiképző hadgyakorlat első szakasza Oroszországban - közölte kedden a védelmi minisztérium.

2024. Május 22. 07:28, szerda | Külföld

Kibocsátották a kolozsvári metróvonal építési engedélyét

Kibocsátotta a kolozsvári metróvonal építési engedélyét a Kolozs megyei önkormányzat kedden - írta a megyei közgyűlés közleményére hivatkozva az Agerpres.

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt