Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2012. Március 20. 14:01, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress

Az Apple lendített a tőzsdéken

Az Apple lendített a tőzsdéken

Elég határozatlan maradt a kereskedés iránya, New York épp hogy átment a léc fölött, Ázsia többnyire mínuszban van ma reggel, a japán tőzsde zárva van. A Marketwatch kommentárja szerint elsősorban profitkivétel zajlik.

A fókusz tegnap az amerikai céges tűzijátékon volt, az Apple szokásosnál is öntömjénezőbb ám a vártnál jóval szűkmarkúbb bejelentésén arról mire költi az Ipadekkel és Iphonokkal összegyűjtött 100 milliárd dollárt és arról is hogy a UPS csomagküldő megveszi a rivális TNT szolgáltatót. A vállalat 45 milliárd dolláros készpénz-visszajuttatási programot és 2,65 dolláros negyedéves osztalékfizetést jelentett be a negyedik negyedévtől, azaz július elejétől kezdve.A vállalat emellett szeptember 30-val egy új, 10 milliárd dolláros részvény visszavásárlási programot is bejelentett, melyet 3 év alatt kívánnak végrehajtani. Az Apple részvényei a bejelentésre csaknem 3 százalékos emelkedéssel reagáltak, a jegyzés 600 dollár fölött volt. Az Apple utoljára 1995-ben, vagyis 17 éve fizetett utoljára osztalékot.

Tegnap fontosabb makroadatok nem érkeztek Amerikából, viszont a nyersanyagárak jelentőse mértékben emelkedtek. Az amerikai könnyűolaj bőven 107 dollár fölött áll, a Brent jegyzése 125 dollár fölött van. Az arany ára azonban még lejjebb süllyedt, az unciánkénti jegyzés 1658 dollár , de esett az ezüst ára is, evéssel 32 dollár fölött áll a jegyzés.A forint látszólag különösebb hírek nélkül szépen erősödött.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 20. 09:50, szerda | Külföld

Az ENSZ-t kritizálta Zelenszkij

Az ENSZ Közgyűlésének terme sok háborút látott már, de a szervezet nem bizonyult aktív védelmezőnek agressziók esetében - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ 78. ülésszakán elmondott beszédében kedden.

2023. Szeptember 20. 06:00, szerda | Külföld

Szlovákia sem szünteti meg a gabonaimport korlátozását

Az ukrán gabona behozatalára vonatkozó korlátozások fenntartása miatt a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) beadott ukrán panasznak nincs jogalapja, Szlovákia nem szünteti meg az embargót