Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2023. Május 02. 07:28, kedd | Sport
Forrás: mti

Az Európa-liga-trófea a Puskás Arénában

Az Európa-liga-trófea a Puskás Arénában

Május 31-én játsszák a finálét Budapesten.

A szervezők labdarúgó-fesztiválra várják az Európa-liga budapesti döntőjére érkezőket: a szurkolók a május 31-i finálé előtti napon a Hősök terén vehetnek részt különböző aktivitásokban, programokon.

Erről Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője beszélt az M1 aktuális csatornának nyilatkozva. Kiemelte, hogy az európai szövetséggel együtt szeretnék kiszolgálni a szurkolókat, ezért szerveznek már a finálét megelőző napra is programot a számukra.

"Tehát úgy hangolhatnak majd a kupadöntőre, hogy előtte a Hősök terén részt vesznek ezen. Nagyszerű programnak ígérkezik ez a fesztivál is, nemcsak a kupadöntő" - tette hozzá.

A Puskás Arénában sorra kerülő finálé előkészületekeit illetően azt mondta, minden rendben halad, az UEFA illetékes küldöttségeivel már jóval korábban egyeztették a magyar szervezők a közlekedéssel, a biztonsággal, a jegyértékesítéssel kapcsolatos kérdéseket, illetve minden olyan részletet, amely szükséges egy ilyen döntő lebonyolításához.

"Természetesen ez csapatmunka, csak együtt lehet elvégezni az európai szövetség szervezőinek és a magyar szervezőknek" - hangsúlyozta.

Emlékeztetett rá: az MLSZ-nek az egyik stratégiai célkitűzése, hogy rangos labdarúgó-eseményeket hozzon Magyarországra. Ennek keretében volt már itt női Bajnokok Ligája-döntő, Szuperkupa-döntő, Budapest társházigazdája volt Európa-bajnokságnak. Hozzátette, hogy a következő nagy kihívás az Európa-liga fináléjának a megrendezése, megszervezése, és nem titkolt céljuk, hogy a későbbiekben szeretnének Bajnokok Ligája- döntőnek is házigazdája lenni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 10:32, vasárnap | Sport

EURO-2024 - Háromgólos spanyol győzelem a horvátok ellen

A spanyolok remek első félidei játékkal 3-0-ra legyőzték a horvátokat a 17. labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának nyitófordulójában szombaton.

2024. Június 16. 10:31, vasárnap | Sport

EURO-2024 - Győzelemmel kezdtek a címvédő olaszok

A címvédő olasz labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte az albán csapatot szombaton a Németországban zajló Európa-bajnokság B csoportjának nyitófordulójában, Dortmundban.

2024. Június 16. 10:25, vasárnap | Sport

Megérdemelt és egyértelmű svájci sikerről írnak a német napilapok

A német napilapok megérdemeltnek és egyértelműnek nevezték azt a 3-1-es győzelmet, amelyet a svájci labdarúgó-válogatott aratott szombaton Kölnben a magyarok felett a németországi Európa-bajnokság A csoportjának első fordulójában.

2024. Június 15. 19:43, szombat | Sport

Rossi magára vállalta a felelősséget a vereségért

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.