Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. December 24. 17:17, szombat | Belföld
Forrás: mti

Az ónos eső miatt sok sérülthöz riasztották a mentőket

Az ónos eső miatt sok sérülthöz riasztották a mentőket

A csúszóssá vált utak miatt rendkívül sok sérülthöz riasztották a mentőket - közölte szombat délelőtt az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Győrfi Pál azt írta: Budapesten a délelőtti órákig már több mint kétszáz esetben kellett ellátniuk a csúszós úton eleső, zömében idős embereket, akik általában töréseket szenvedtek.

Felhívta a figyelmet, hogy az előrejelzések szerint továbbra is készülni kell arra, hogy az utak, a járdák, a lépcsők jegesek lehetnek, csúszhatnak. Emiatt a gyalogosoktól is fokozott figyelmet kérnek, a ködös, rossz látási viszonyok miatt pedig az autóval közlekedőket még óvatosabb vezetésre kérik - tette hozzá.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint az ónos eső veszélye miatt Budapesten és Pest megyében, valamint Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, és Veszprém megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Azt írták: sűrű zúzmarás köd elsősorban a magasabban fekvő, felhőben lévő dombvidéki, hegyvidéki területeken fordul elő. Emellett továbbra is bárhol lehet ónos szitálás, hószállingózás. Késő délután, este észak, északnyugat felől gyenge csapadék érkezik. Este kisebb mennyiségben (várhatóan 1 milliméter alatt) az Észak-Dunántúlon eső, ónos eső, a középső-északi országrészben (Pest, Nógrád és környezete) ónos eső, havas eső valószínű. Kis mennyiségű ónos csapadék, fagyott eső késő este keletebbre is lehetséges (az Alföld középső tájain, az Északi-középhegység középső részén). Az északkeleti megyékben késő este kisebb havazás, hószállingózás valószínű, de többnyire 1-2 centiméternél kisebb mennyiségben - tették hozzá.

A rendőrség honlapján felhívta a figyelmet, hogy eső, ónos eső, fagyott eső, havas eső miatt lefagyott útburkolatokra, csúszós útszakaszokra kell számítani. A csúszóssá vált útszakaszok miatt már péntek este több baleset történt - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során