Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Március 20. 18:09, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Bakondi: aki menekül, azt megvédjük, de a bevándorlásellenes politikát is fenntartjuk

Bakondi: aki menekül, azt megvédjük, de a bevándorlásellenes politikát is fenntartjuk

Magyarország mindenkit megvéd, aki a háború elől menekül, de a határok megvédésével fenntartja az ország belső biztonságát is, ezért folytatni fogják a migráció és bevándorlásellenes politikát a jövőben is

- mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György azt mondta, most már nem az ukrajnai háború elől, hanem a háborúból menekülnek az emberek, ilyenkor a segítségnyújtásnak helye van, hiszen Magyarország az első biztonságos ország számukra.

Ezzel szemben a déli, szerb határszakaszon továbbra is fiatal férfiak, ismeretlen identitással, okmányok nélkül, erőszakosan próbálnak bejutni az általuk kiválasztott és jónak tartott országba azért, hogy bejussanak az Európai Unió területére - mondta, megismételve, hogy fontos a mostani humanitárius segítséget elhatárolni a déli határszakaszon érzékelhető illegális migrációtól.

Bakondi György beszélt arról is, hogy a háború hatására nem változott a déli határszakaszon az illegális bevándorlás, a török határőrizet szerint 100-200 százalékos a növekedés.

Jelezte, 2015 óta szüntelenül támadások érik a magyar migrációs politikát, de a nemzeti konzultáción a magyar emberek nagyon nagy többsége úgy nyilatkozott, hogy meg kell állítani az illegális migrációt.

"Aki menekül, azt megvédjük, de megvédjük a határainkat is, és fenntartjuk azt a belső biztonságot, amely nélkül nincs gazdasági növekedés, nincs családi biztonság, ezért ezt a migrációs politikát és a menekültek fogadását folytatnunk kell a jövőben is" - szögezte le Bakondi György.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során