Városlista
2023. szeptember 29, péntek - Mihály

Hírek

2014. Szeptember 11. 06:00, csütörtök | Belföld

Baleset céges kocsival – ki fizeti a kárt?

Baleset céges kocsival – ki fizeti a kárt?

Céges kocsival történt baleset esetében kit terhel a javítási költség? Erre keresi a választ egy kérdező. Az onlinejogsebesz.hu válaszol. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:
Jó napot!

Olyan kérdésem lenne, hogy tavaly augusztusba volt egy baleset céges autóval, ami iránt a munkaadó most szeretné behajtani a kocsiban keletkezett kárt. A céges autón nem volt casco (nem tudom kötelező-e), illetve kopott téli gumival kellett használni 35 fokban. Mire kötelezhet, illetve mihez van jogom?
köszönöm

2014. 06. 26.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Az Ön által okozott kár megtérítésére lehet kötelezni, a kérdés az, hogy ebben a kárban milyen szerepe volt Önnek és mekkora a munkáltató felelőssége. A leírtak alapján feltehetőleg a kár megosztásának, vagyis, közös viselésének lehet helye, ez a közös felelősség és ennek a megoszlása azonban csak egyezséggel vagy bírói úton állapítható meg.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Nádas Gábor
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 29. 06:00, péntek | Belföld

Szijjártó Péter: a LEGO 54 milliárd forintos beruházással 300 új munkahelyet hoz létre Nyíregyházán

A LEGO mintegy 54 milliárd forintos beruházással 300 új munkahelyet hoz létre Nyíregyházán, illetve a napelemparkját is bővíteni fogja és geotermikus projektet tervez - közölte Szijjártó Péter.

2023. Szeptember 29. 06:00, péntek | Belföld

Hétfőtől korlátozások lesznek az M0-M7 csomópontban

Hétfőtől egy hónapon keresztül korlátozások lesznek az M0-M7 csomópontban burkolatfelújítási munkálatok miatt - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2023. Szeptember 28. 13:15, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor: novemberben közel fél havi nyugdíjjal többet visz a postás

Nyugdíj-kiegészítést fizet a kormány, novemberben átlagosan közel fél havi nyugdíjjal többet visz a postás az időseknek - jelentette be csütörtökön a miniszterelnök.

2023. Szeptember 28. 13:14, csütörtök | Belföld

MNB-igazgató: év végére 7-8 százalék közé lassul az infláció