Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2022. Augusztus 17. 10:06, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Baltával, késsel támadt egy férfi Tatabányán

Baltával, késsel támadt egy férfi Tatabányán

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt elrendelte a Tatabányai Járásbíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki baltával és tapétavágó késsel hadonászott.

Az ügyészség indítványa szerint megalapozott a gyanú arra, hogy férfi augusztus 13-án a tatabányai dohányboltnál ittas állapotban egy négy tagú társasággal kötekedett. Eközben az elkövető egy nőt megütött, aki emiatt a földre esett. Majd azzal fenyegette meg, hogy hozza a baltát és levágja a fejét. Két férfi a nő segítségére kelt, őket az elkövető szintén fejük levágásával fenyegetett. Az elkövető ezután egy kocsiból kivett egy fejszét, és a társaság tagjai felé hadonászott, miközben azt üvöltötte, hogy „most meghaltok!” – közölte az ügyészség közleményében.

Rövid idő elteltével a férfi ismét kiabálni kezdett, ezért többen köré álltak. Az elkövető egy tapétavágó késsel az egyik férfi nyaka irányába vágott, miközben azt kiabálta neki, hogy „most meghalsz”. A sértett férfi a nyaka elé tette kezét védekezésként, ezért a kés azon nyolc napon belül gyógyuló sebet ejtett. A cselekmény azonban alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető július 27-én más sértettek sérelmére súlyos testi sértés bűntettének kísérletét és rongálás vétségét is elkövette, erőszakos többszörös visszaesőnek minősül.

Az indítvány tárgyában a Tatabányai Járásbíróság augusztus 15-én ülést tartott, azon az elkövetőt meghallgatta, azt követően meghozott végzésével a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védő fellebbezést jelentett be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni