Városlista
2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2016. Október 15. 07:51, szombat | Bulvár
Forrás: RLM

Bekötötték Osvárt Andrea szemét

Bekötötték Osvárt Andrea szemét

Bekötött szemmel vágott bele a reggeli készülődésbe Osvárt Andrea, Farkas Franciska és Dallos Bogi, akik a Láthatatlan Kiállítás eseményén tapasztalhatták meg, hogyan indul a nap, ha csak négy érzékszervünkben bízhatnak.

Hazánk hírességei a Fehér Bot Napján egy népszerű bevásárlóközpontban hívták fel a figyelmet látássérült embertársainkra.

Mindenki szeret reggelente csinosan kilépni az utcára, a reggeli sminkelés, öltözködés, de akár egy szendvics összeállítása pedig igencsak egyszerű, rutin feladatnak tűnik. Bele sem gondolunk abba, milyen lenne, ha nem látnánk a szendvics összetevőit vagy a neszesszer tartalmát. Osvárt Andrea, Farkas Franciska, és Dallos Bogi a Fehér Bot Napján bekötött szemmel vágtak neki a reggeli készülődésnek. Sztárjaink lelkesen vállalkoztak arra, hogy látásuk nélkül igazodjanak el a hétköznapi feladatokban. Hazánk hírességein túl válogatott látássérült sportolóink, Bukta Gábor és Gubó Gergely csörgőlabdázók, valamint Ocelka Róbert parakerékpározó is aktívan részt vettek az eseményen.

Osvárt Andrea már rutinos abban, hogy minden reggel a legjobb formáját hozza, de a feladatok neki is feladták a leckét. „A konyhai feladatok és a szendvicskészítés különösen nehéz volt, nem láttam, hova nyúlok, és ezért több alkalommal is összekentem magam” – mesélte mosolyogva a csinos színésznő, majd hozzátette: „A gardróbból nagyon furcsa volt úgy összeválogatni a holmimat, hogy nem tudtam, mi milyen színű, és passzol-e egymáshoz. A láthatatlan mini labirintus alapvetően nem okozott kihívást, viszont azt éreztem, hogy sokkal lassabban merek lépkedni, mint nyitott szemmel.”

A Láthatatlan Kiállítás által szervezett esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a látássérültek élethelyzetére. A nemes ügy közel áll Farkas Franciskához, hiszen a színésznő korábban szociális munkásként is dolgozott. „A feladatok egyszerre voltak izgalmasak, érdekesek és félelmetesek: nagyon elbizonytalanított, hogy a látásom nélkül kellett eligazodnom a térben. Alapvetően szociálisan érzékeny vagyok, ezért is látom, hogy az akadálymentesítés gyerekcipőben jár még. Fontos, hogy ezért odafigyeljünk egymásra, és segítsük a másikat” – hangsúlyozta a színésznő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 12:24, hétfő | Bulvár

Varga sérülésével foglalkoznak a német lapok

Elsősorban a súlyos sérüléseket szenvedő Varga Barnabás esetével és állapotával foglalkozott a helyi sajtó a németországi labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának vasárnap esti mérkőzése után.

2024. Június 18. 08:18, kedd | Bulvár

MTVA: nézettségi csúcsot döntött a magyarok nyitánya a labdarúgó-Eb-n

A magyar szurkolókon nem múlt a válogatott győzelme, hiszen rekordszámban követték a közmédia sport felületein nemzeti tizenegyünk első összecsapását.

2024. Június 17. 13:08, hétfő | Bulvár

Járványokat is okozhatnak a már megjelent új szúnyogfajok

2024. Június 17. 09:58, hétfő | Bulvár

Nem tűnt fel nekik a terelés

Az autópálya fenntartó MKIF Zrt. videóösszeállítással hívja fel a figyelmet a figyelmes vezetés fontosságára.