Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. Május 26. 23:19, csütörtök | Helyi
Forrás: sopron.hu

Belvárosi cigistop Sopronban!

Belvárosi cigistop Sopronban!

Csaknem negyven napirendi pont szerepel a soproni képviselő-testület május havi ülésén. Ezután nem lehet a Belvárosban a köztéren dohányozni.

Elsőként intézményvezetői posztok betöltését véleményezte az önkormányzat a Hermann Alice Óvoda, a Deák Téri Általános Iskola, illetve a Horváth József Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetőinek kinevezését támogatja az önkormányzat. A Deák téri iskola igazgatója továbbra is Asbóth Imre, a zeneiskoláé pedig Stöckertné Lamperth Tünde, amennyiben a fenntartó is így dönt, Nádasné Erdei Andrea pedig, 2021-ig vezetheti a Hermann Alice Óvodát.

A közgyűlésen beszámoló hangzott el soproni katasztrófavédelmi kirendeltség 2015-ös évi tevékenységéről, amelyet elfogadott a testület.

Döntöttek arról, hogy a közösségi közlekedésben bevezetik a családi jegyet, és új óvoda is épülhet Sopronban. Módosították a költségvetést. Így több pénz jut Sopronkőhidán a szennyvízelvezetésre, ingatlan vásárlásra, bontásra, a városban a parkolók bővítésére, Sopronbánfalván az új orvosi rendelő terveztetésére, új játszótér építésére, valamint a Lővér uszoda fejlesztésére.

A rendes ülést rendkívüli követte. A képviselők döntöttek arról, hogy ki utazzon a kínai Wuhan városba, majd alapítványi támogatásról, és utcaneveket is adtak: Az Ágfalvi úti lakóparkban Artner Vilmos utca, Barabits Elemér, Dorosmai János utca elnevezéséről döntöttek; az Aranyhegyen pedig Vendel Miklós nevet kapta egy új utca.

A Sopron Holding Zrt. esetében meghosszabbították a 600 millió forintos folyószámla hitelkeretet.
A város pályázatot írt ki a Tűztoronyban lévő vendéglátóhely üzemeltetésére és az Előkapu 5. szám alatti üzlethelyiség bérbeadására is.

A West üzletházzal kapcsolatos vételi ajánlatról is tárgyalt a testület, ezzel megteremtődik annak feltétele, hogy a környéken parkolókat lehessen kialakítani és kulturált környezetet.

Változnak az építési előírások is, a jövőben családi-, illetve társasházak csak akkor építhetők a városban, amennyiben megfelelő számú parkolót is kialakítanak.
Megszavazák azt is, hogy a Sopron-Görbehalom, Hidegvízvölgyi út felújítását támogatja az önkormányzat.

Ez után nem lehet a belvárosban köztéren dohányozni. A Várkerület-Ógabona tér-Petőfi tér-Széchenyi tér és az ezen utcák által határolt területen belül sokan dohányoznak és a csikkekkel szennyezik az utat, járdát, parkokat. Fontos, az érintett területen az önkormányzat által kijelölt helyeken, a vendéglátóhelyek teraszain, valamint a rendezvények ideje alatt igénybevett közterületen rá lehet majd gyújtani.

A képviselők döntöttek arról, hogy változtatási tilalom lépjen érvénybe a Fertő tavi vízitelepen, valamint a Lőverekben több ingatlanra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.