Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Március 23. 17:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - MTI Fotó: Mónus Márton

Bemutatták a mentők új ruháját

Bemutatták a mentők új ruháját

Megérkeztek a mentődolgozók első új munkaruhái, amelyeket pénteken Budapesten mutattak be a sajtó képviselőinek.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: az évi átlagos néhány százmillió helyett - saját forrásból és az egészségügyi államtitkárság támogatásával - idén 1,1 milliárd forintot fordítanak a mentődolgozók ruhabeszerzésére, ami 85 ezernél több ruhadarabot jelent. Ezeket a dolgozók nyár végéig megkapják.

Ez a beszerzés régóta váratott magára - jegyezte meg, hozzátéve, hogy a mentők igényeit figyelembe véve választották ki a ruhadarabokat.

Utalt arra, hogy idén ünnepli fennállásának hetvenedik évfordulóját az Országos Mentőszolgálat, a hazai - Európában másodikként indult - mentés pedig 131 éves. Ilyen mentőszolgálat, amely az egész országot egységesen fedi le, ilyen szakmaisággal, ilyen felszereltséggel, államilag finanszírozottan, nincs másik a világon - említette meg, a munkaruha-beszerzést a 21. századi mentőszolgálat kiépítéséhez vezető út egyik állomásaként említve.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár azt mondta: a 2010-es kormányváltást megelőző években sem mentőautó-beszerzés, sem nagyobb felújítás nem történt, az elmúlt hét-nyolc évben azonban megújult a mentőállomások fele, lecseréltek 780 mentőautót, most pedig megérkeztek az első új munkaruhák.

Hozzátette: nem állnak meg, még az idén 25 mentőállomást adnak át.

Címkék: mentő, mentős, munkaruha

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során