Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2012. Szeptember 27. 10:25, csütörtök | Életmód
Forrás: H. Kovács Gabriella | ÉLET FÁJA KÖZPONT

Betegségekről másként. Avagy mitől beteg valójában az ember?

Betegségekről másként. Avagy mitől beteg valójában az ember?

A Keleti gyógyászat, a Természetgyógyászati ágak, és bizonyos Spirituális irányzatok felfogása szerint, az Ember Test-Lélek- Szellem egysége.

Az ember rendelkezik fizikai testtel, érzelem, és gondolatvilággal, melyek folyamatos kölcsönhatásban vannak. A nyugati orvoslással ellentétben, a betegséget nem csak fizikai szintű problémának kezelik. Meglátásuk szerint, a betegségek többsége inkább ered negatív érzelmeinkből, és hibás gondolkodásunkból, mintsem a környezeti és időjárási hatásokból. Céljuk, ha betegség lép fel valamilyen szinten, akkor minden oldalról megtámogassák a gyógyulási folyamatot.

Ruediger Dahlke megfogalmazása szerint, „a betegség végső soron azt jelenti, hogy kiestünk a középpontunkból (életünk mandalájának középpontjából), ezért testünk kísérletet tesz arra, hogy újra megtalálja az egyensúlyt”. Betegségek formájában kapunk lehetőséget, a pihenésre, a gondolkodásra, és a világ zajától való visszavonulásra.

„Be kell végre látnunk, hogy "egy embert meggyógyítani" nem annyit jelent, mint a régi állapotot visszaállítani, hiszen éppen az idézte elő abetegséget; a gyógyítás sokkal inkább az öntudat kitágítása, egy új és életigenlő út megválasztása révén érhető el. Amíg ezt meg nem tanuljuk, továbbra is szükségünk van abetegségre.”

Kurt Tepperwein

Tehát kedves olvasó láthatjuk, hogy a legtöbb krízis, betegség átmeneti természetű, és lehetőséget kínál a továbblépésre, melyet a tudatlanság, az ellenállás, és a félelem hátráltatott, sőt meg is akadályozott. Nincs semmi, amit le kell küzdeni, vagy meg kell szüntetni. A betegség nem más, mint a lélekben kialakult diszharmónia testi szintű megjelenése. A tünetek, fájdalmak testünk jelzései, hogy valami nincs rendben. Gondoljuk át mire tanít, mit nem vettünk észre, mit nyomtunk el, miről nem akarunk tudomást venni! Ha megtaláljuk, és megváltoztatjuk, hamarabb regenerálódik szervezetünk is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 11. 08:04, csütörtök | Életmód

Készül a Shrek 5, két év múlva mutatják be

A DreamWorks Animation bejelentette, hogy elkészítik a Shrek ötödik epizódját, ami 2026 júliusában kerülhet majd a mozikba - számolt be róla kedden a Variety.com.

2024. Július 11. 07:57, csütörtök | Életmód

Visszatérő nóva figyelhető meg az éjszakai égbolton

Szabad szemmel is láthatóvá válhat az éjszakai égbolton nóvakitörés miatt a T Coronae Borealis (T CrB) nevű különleges változócsillag.

2024. Július 10. 07:55, szerda | Életmód

Megkezdődött a közönségszavazás a Kaszás Attila-díj jelöltjeire

Balla Esztert, Ecsedi Erzsébetet és Tóth Ildikót jelölték idén a Kaszás Attila-díjra. A színművészekre a közönség szavazatait augusztus 23-án éjfélig várják a díj weboldalán.

2024. Július 09. 08:14, kedd | Életmód

Új kifejezések bevezetésével hatékonyabbá válhat az éghajlatváltozásról szóló diskurzus egy új tanulmány szerint

A klímaváltozásról szóló diskurzusban használt kifejezések nem elég hatékonyak, ezért új, erőteljesebb kifejezések bevezetését javasolja egy tanulmányban Forgács Bálint, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának (PPK) kutatója.