Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Május 13. 22:25, péntek | Helyi

Bikini és Marge koncerttel várja a Soproniakat az idei Soproni Sörfesztivál

Bikini és Marge koncerttel várja a Soproniakat az idei Soproni Sörfesztivál

Május 21-én, szombaton 17 órától ismét megrendezik a mára hagyománnyá vált Soproni Sörfesztivált a Főtéren.

Az idei esemény egyben az első Magyar árpa útja - Soproni sör-rally befutó állomása lesz, amelyen összesen 9 újságírócsapat járja végig a sörkészítés útját a budapesti starttól a sörfőváros Sopronig.

A versenyzők érkezését és az ünnepélyes díjátadót köszöntő beszédek követik. Az eseményt Nagy István a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese, Dr. Fodor Tamás, Sopron megyei jogú város polgármestere és José Matthijsse, a HEINEKEN Hungária Zrt. vezérigazgatója nyitja meg.

A sörfesztivál keretében több koncert is szórakoztatja a soproniakat és a városba érkező vendégeket. A zenés mulatság este 6 órakor a Brass Line fúvószenekar fellépésével kezdődik, majd fellép Marge, az esemény pedig a Bikini együttes koncertjével zárul.

„A Soproni Sörfesztivál mára a város hagyományai közé emelkedett. Biztos vagyok benne, hogy a soproniakra és a városba érkező vendégekre ismét önfeledt szórakozás vár. Külön örülök, hogy idén első ízben megrendezzük a Magyar árpa útja - Soproni sör-rally-t, amellyel azt ünnepeljük, hogy Magyarország legnépszerűbb söre, a Soproni immár 100 százalékban Magyarországon termesztett árpából készül” – mondta el José Matthijsse, a HEINEKEN Hungária Zrt. vezérigazgatója.

Címkék: sörfesztivál, soproni

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.