Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 15. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Biztonságosabbá válhatnak a műtétek 3D képalkotással

Biztonságosabbá válhatnak a műtétek 3D képalkotással

Francia kutatók kifejlesztettek egy olyan számítógépes programot, amellyel elmondásuk szerint biztonságosabbá válhatnak a különböző műtétek azáltal, hogy az orvosok három dimenziós képalkotással deríthetik fel a páciens belső szerveit - írja a Health Day.

Az új programot, amely a CT felvételeket 3 dimenzióssá alakítja át, egy 66 éves nőn tesztelték, aki tumor eltávolításos műtét előtt állt. A szakemberek szerint a képalkotásnak ez az új módja a sebészet egy forradalmian új eszközévé válhat.

A CT felvételből készült digitális képalkotás nemcsak azt mutatta meg az orvosoknak, hogy hol helyezkedik el a beteg nyakán a tumor, hanem azt is, hogy hol találhatóak az erek és az idegek.

Ezzel az új módszerrel képesek voltak elkerülni a műtét során az idegeket, amelyeknek megsértése súlyos következményekkel járt volna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: