Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. November 10. 07:33, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Boszorkányok miatt szerepel rosszul az olasz élvonalbeli focicsapat?

Boszorkányok miatt szerepel rosszul az olasz élvonalbeli focicsapat?

A sereghajtó Benevento elnöke a boszorkányokat okolja az olasz labdarúgó-bajnokságban újonc csapat rossz szerepléséért.

"A problémák azokból a káros hatásokból erednek, melyeket mindig is emlegetnek a városunkkal kapcsolatban. Igen, a boszorkányokról beszélek. Babonás vagyok" - nyilatkozta a La Gazzetta dello Sport című tekintélyes olasz sportnapilapban Oreste Vigorito.

A Benevento a Serie A mezőnyében egyedüliként továbbra is pont nélkül áll, vasárnap pedig beállított egy negatív európai rekordot, ugyanis 12 vereséggel eddig csupán egyetlen csapat kezdett: az angol élvonal 1930/31-es idényében a Manchester United.

Vigorito arra utalt, hogy a települést a boszorkányok városaként szokták emlegetni. Az ősi legenda szerint a lakók úgy védekeztek ellenük, hogy seprűket vagy sót hagytak elalvás előtt a házuk küszöbén. Ezzel arra kényszerítették a boszorkányokat - akik csak éjjel jelentek meg -, hogy megszámolják a seprűk szálait vagy a sószemeket, mielőtt belépnek, de napkelte előtt ez lehetetlen volt.

A klub címerében a mai napig látható egy seprűnyélen repülő boszorkány. A települést eredetileg Maleventumnak nevezték, aminek a jelentése: "rossz események helyszíne". Amikor a rómaiak időszámításunk előtt 268-ban elfoglalták a területet, Beneventumnak nevezték át.

A klubelnök elmondta, bár még mindig pont nélkül állnak, nagyon sok dicséretet kapnak.

"A Juventust védekezni látni olyan volt, mint egy erkölcsi győzelem" - utalt a legutóbbi meccsükre, melyet egygólos vezetés után 2-1-re veszítettek el a címvédő torinóiak otthonában. "Remélem, a Sassuolo ellen már a valódi siker is a miénk lesz. Egy biztos, bennmaradunk a Serie A-ban, mert nem adjuk fel".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára