Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2023. Június 24. 16:40, szombat | Helyi

Brennbergi Főzőverseny

Brennbergi Főzőverseny

Jó hangulatban zajlott a brennbergbányai főzőverseny

Hagyományteremtő bográcsos főzőversenyt szerveztek szombaton, a brennbergi kulturális egyesület és a Hermesi Hegylakók immár második alkalommal a brennbergbányai Szent Borbála téren.

Cél a közösségépítés, az önkormányzat segítségével jött létre ez a főzőverseny, 16 csapat nevezésével, 21 féle étel készül. Nincs meghatározva ki mit készítsen, minden csapat 5 kg sertés húst kapott és ezt kell feldolgoznia.

A mi csapatunk is -Hermesi Hegylakók- az önkormányzat kérésére készít ételt a közönségnek ami lecsós tarhonyás hús lesz, valamint a nyugdijas határőr egyesület jön el hozzánk akiknek csülkös bablevest készítünk.A zsüri tagok berettyóújfaluból jöttek, pont azért, hogy pártatlanok legyenek.-mondta el Horváth Zsolt séf.

Helyezések:

1. Team svinja

2. Zauberkessel

3. Pöribarik

A rendezvényen Légvár várta a gyerekeket, és Veterán autó bemutató is volt.

Kovács Tibor

tudósító/fotó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 15:45, hétfő | Helyi

Figyeljünk oda kánikula idején!

Nagy meleg esetén még fontosabb, hogy odafigyeljünk saját és a környezetünkben élők egészségére. Fogyasszunk elég vizet, kerüljük a tűző napot és a közlekedésben is legyünk körültekintőbbek.

2024. Június 28. 09:03, péntek | Helyi

Közgyűlést tartottak Sopronban

A felsőoktatásban tanuló fiatalok és a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapatának jutalmazása mellett a buszok fiatalításáról, valamint a következő félév üléseinek kitűzéséről is szavazott a képviselő-testület.

2024. Június 27. 12:33, csütörtök | Helyi

Bakancslistás túratippek Sopronban

A Fertő-tájról és a Soproni-hegységről készített bakancslistát az Aktív Magyarország. Térségünk legszebb látnivalóit tekinthetjük meg, miközben aktívan kikapcsolódhatunk.

2024. Június 22. 15:34, szombat | Helyi

Sopron ezer színe

A Modern Városok Program keretében megújult, tíz kiállítóhellyel rendelkező Soproni Múzeumot választották idén Az Év Múzeumává. Az elsimerést elsősorban a múzeum- és közösségépítő tevékenységükért vehették át.