Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Május 18. 09:24, vasárnap | Sport

Bronzos hétvége a WTCC betétfutamán

Bronzos hétvége a WTCC betétfutamán

Füge Krisztián - Suzuki Swift - PROEX AC2000 Racing Team. Szlovákiaring - Autós Gyorsasági verseny. 2014.05.09-11.

A Slovákiaringi hétvége nem kis kihívás volt számodra és a szerelők számára. Hisz szombaton tűző nap, míg vasárnap szakadó esőben kellett teljesíteni a versenyköröket. Mesélnél miként is sikerült ez számodra? WTCC-s versenyen, mint betét futamként vettél részt sporttársaiddal a Hankook - Duna Autó, Autós Gyorsasági OB-n. Mit láttál a "nagyok" versenyéből? Mennyire volt lehetőséged megfigyelni őket? Legközelebb hol találkozhatnak veled és a PROEX AC2000 Racing csapatával a szurkolók?

A hétvégén mindkét nap a 3. Helyet szereztem meg. Sajnos az első versenyen nem úgy sikerült a rajt, ahogy szerettem volna, mivel az előttem lévő autó, beragadt és el se indult ezért el kellet rántanom a kormányt és nem sikerült optimálisan kigyorsítanom. A verseny érdekes volt ugyanis elég sokat változtak a pályaviszonyok, ami izgalmasabbá tette a versenyt.

A második napon úszó verseny volt. Repülő rajtban indultunk olyan zord volt az időjárás. Itt megint a kigyorsítással volt problémám mivel az autó kereke felúszott a víz átfolyáson és a pálya minden szegletében állt a víz. A célegyenesben alap állapot volt az aqua planning és akkora víz függöny volt, hogy nem láttam 10-15 méternél távolabb.

A vasárnapi verseny ezek miatt izgalmas volt, de inkább a "túlélés" volt a cél, mivel a hosszú nagy tempójú kanyarokban többször is instabil volt az autó. Végül leállították a versenyt még a vége előtt. A többi versenyből, amikor csak nézőként vagyunk jelen, sokat lehet tanulni. Más hibáiból is, de el lehet nézni stratégiákat, trükköket. Volt lehetőségem nézni, de az időjárás ugyebár mindig kihívás volt. Egyszer a perzselő hőség, egyszer a szakadó eső. A következő verseny Salzburgban lesz szintén a WTCC betétfutamaként immár 1.6 Suzukival.

Szeretném megköszönni a szponzoraim támogatását!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.