Városlista
2022. szeptember 26, hétfő - Jusztina

Hírek

2020. Április 12. 09:27, vasárnap | Helyi
Forrás: sopronmedia.hu (bvz.at) foto-pixabay

Burgenland húsvét után megnyitja a tóparti üdülőhelyeket

Burgenland húsvét után megnyitja a tóparti üdülőhelyeket

A koronavírus miatt lezárt tóparti üdülőhelyek, mólók, kunyhók belépési tilalma hamarosan véget ér. A rendelet húsvét hétfőjén jár le, és nem hosszabbítjuk meg - mondta Astrid Eisenkopf (SPÖ) kormányzóhelyettes

Az intézkedést a COVID-19 járvány miatt hoztuk meg. Elsődleges célunk a koronavírus terjedésének megfékezése volt ezzel. Azonban az illetékes szakértőkkel folytatott konzultációt során arra a következtetésre jutottunk, hogy a rendeletet 2020. április 13-án hatályon kívülre helyezhetjük, és nem szükséges a meghosszabbítása - magyarászta Astrid Eisenkopf.

A húsvét utáni hét egy döntő lépés lesz ahhoz, hogy visszatérjen a tartomány a fokozott normalizációhoz. A kormányzóhelyettes az emberek együttműködését és türelmét kéri - olvasható még a bvz.at cikkében.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. Augusztus 26. 08:58, péntek | Helyi

Rengeteg gránátot találtak Szombathelyen

Összesen 155 darab 82 milliméteres második világháborús szovjet aknavetőgránát került elő Szombathelyen - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede csütörtökön a Facebook-oldalán.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak