Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2013. Július 10. 08:37, szerda | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Csaknem 50 éve lejárt húskészítményre bukkantak az ellenőrök

Csaknem 50 éve lejárt húskészítményre bukkantak az ellenőrök

Kína már ebben is élen jár...

Bizonyosan minden idők eddigi rekordját sikerült megdönteni a lejárt szavatosságú élelmiszerek terén Kínában. Az ellenőrök 46 éve lejárt csirkehúst találtak. Nagy mennyiségű forgalmazásra szánt fagyasztott húst foglaltak le, amelynek többségét csirkehús alkotta. Az áru valószínűleg Vietnámból származott. A fagyasztott áruk között olyan termékekre bukkantak, amelynek szavatossági ideje közel fél évszázada lejárt – számolt be róla az Új Kína nevű hírügynökség jelentése alapján a tvnoviny.sk.

Az ellenőrők a csempészek elleni közdelem részeként tartottak nagy ellenőrzést, a lefoglalt árut Kína dél-nyugati részén találták. A legrosszabb állapotban a csirkelábak voltak, ami Kínában ínyencségnek számít.

A csempészek hidrogén-peroxiddal és más vegyszerekkel kozmetikázták a húsokat, amivel a baktériumokat és a rothadást próbálták távol tartani.

Címkék: kína, színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 08. 09:17, szombat | Bulvár

Virrasztás Tompos Kátya emlékére Budapesten

2024. Június 01. 08:15, szombat | Bulvár

Cápa a Balatonban? Egy Tiktot videó keltett riadalmat, volt, aki a nyaralását is lemondta

Az elmúlt napokban hatalmas port kavart egy videó, amelyen állítólag egy cápa hátuszonya látható a Balaton vizében – írja a sonline.hu.

2024. Május 30. 06:00, csütörtök | Bulvár

Helikopter-emlékművet avattak Veszprém mellett

2024. Május 28. 14:03, kedd | Bulvár

Mészáros Lőrinc betegszállító kisbuszt adományozott a bicskei szociális intézménynek

Mészáros Lőrinc - magánemberként - speciális betegszállító kisbuszt adományozott kedden a bicskei Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ - Kapcsolat Központnak.