Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2020. Szeptember 16. 10:01, szerda | Belföld
Forrás: mti/fotó: police.hu

Csaknem kétszáz embert bírságoltak meg az egyhetes vasúti ellenőrzés során

Csaknem kétszáz embert bírságoltak meg az egyhetes vasúti ellenőrzés során

Egy hét alatt csaknem kétszáz emberrel szemben szabott ki helyszíni bírságot a rendőrség a vasúti biztonság érdekében végzett egyhetes ellenőrzés során.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának keddi közleménye szerint a 4. Rail Action Week elnevezésű nemzetközi vasúti ellenőrzés szeptember 7-én 7 órától 14-én 7 óráig tartott. Az akcióban osztrák rendőrök és magyar katonák is részt vettek.

A rendőrség az együttműködő szervezetekkel lebonyolított akció ideje alatt 1512 vasúti átjárót, 2612 járművet ellenőrzött, 985 fő gyalogost és 424 kerékpárost igazoltatott.

Egy hét alatt összesen 26 szabálysértési eljárás indult, 197 emberrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki. A vasúti átjárón való áthaladás szabályainak megsértése, illetve vasúti szabálysértés elkövetése miatt 219 embert figyelmeztettek.

Az akció ideje alatt a vasúti átjárókban elhelyezett 3490 biztonsági berendezést ellenőriztek. Vasúti jelzés, fél-, illetve fénysorompó megrongálása miatt két embert, míg a vasúti vágányok festékszóró spray-vel történő megrongálása miatt három embert értek tetten - írta a rendőrség a police.hu-n.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el