Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2024. Április 10. 14:23, szerda | Életmód
Forrás: MTI

Csaknem kilencezer eladósodott családnak segített a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Csaknem kilencezer eladósodott családnak segített a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Csaknem kilencezer eladósodott családnak nyújtott segítséget felhalmozott tartozásaik kezelésében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a 15 éve működő adósságkezelő programja által.

A karitatív szervezet szerdán az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írta, adósságkezelő programja elsősorban otthonaik megőrzésében segítette a nehéz körülmények közé került embereket, napjainkban pedig 170 felzárkózó településen segítik a nehéz sorsú családokat.

Emlékeztettek: az adósságkezelő programot a devizahitelek tömeges bedőlése után, a jelzáloggal terhelt otthonok megőrzéséért, 2009-ben indította el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Hangsúlyozták: a karitatív szervezet tanácsadói az adósok körülményeit megismerve, fenntartható megoldások kialakításában segítettek, közreműködtek a hitelezőkkel megszakadt kommunikáció újraindításában, egyeztetéseket, részletfizetési megállapodást kezdeményeznek, miközben lélekben is erősítették a helyzetüket kilátástalannak érző családokat. A Hitel-S néven indult programban jelenleg húsz felkészült szakember dolgozik, akik évente átlagosan 550 új esettel kezdenek dolgozni.

A közleményben kitértek arra is, hogy a közműtartozásoktól a több tízmillió forintos ingatlanhitelig mindenféle adósággal találkoztak már a szolgálat munkatársai, volt, akinek kábeltévé-tartozásai miatt foglalta le lakását a végrehajtó. Mások munkahelyük elvesztése vagy tartós betegség miatt halmoztak fel kezelhetetlennek tűnő tartozásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:54, vasárnap | Életmód

Krausz Ferenc: Magyarországon vannak olyan projektek, amelyekkel világszínvonalú eredményeket lehet elérni

Magyarországon vannak olyan projektek, amelyekkel hazánkban is legalább olyan esélyekkel lehet világszínvonalú eredményeket elérni, mint külföldön

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 10. 15:24, péntek | Életmód

Átadták a megújult KRESZ-parkot a Városligetben

A Liget Budapest Projekt részeként megújult a KRESZ-park és környezete a Városligetben. A közlekedési helyzeteket játékosan bemutató parkot Lázár János építési és közlekedési miniszter adta át pénteken.