Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2011. December 20. 13:53, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csökkenő pályán Magyarország adóssága

Csökkenő pályán Magyarország adóssága

A Kormány az elmúlt időszakban csökkenő pályára helyzete Magyarország adósságát.

Magyarország új kormánya 2010 közepén szinte megoldhatatlan gazdaságpolitikai helyzetet örökölt, az államadósság szintje közel 82 százalék volt - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Hazánk elsősorban az államadósság magas szintje és kedvezőtlen szerkezete miatt vált a térség egyik legsebezhetőbb országává. Az új Alaptörvény előírja, hogy az államadósságot 50 százalék alá kell csökkenteni, ennek érdekében a Kormányzat elkötelezett az államadósság csökkentése iránt, melynek hatására Magyarország államadóssága a tavaly év végi több mint 81 százalékos GDP arányos értékről, 79,7 százalékra csökkent.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kormány, Magyarország

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 08:00, péntek | Belföld

Hibát találtak egy csokimikulásnál

Hajszál híján tényleg minden jó volt a Mikulás zsákjában: mindössze egyetlen csokoládéfiguránál talált jelölési hiányosságot a fogyasztóvédelem - jelentette be Schanda Tamás.

2021. December 03. 05:00, péntek | Belföld

Érkezik az igazi tél a hétvégére

Hideg és havazás is várható a hétvégén, a meteorológiai tél első hétvégéjén, néhol mínusz 10 Celsius-fokot is mérhetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

2021. December 02. 19:04, csütörtök | Belföld

Halálos késelés miatt emeltek vádat Pest megyében

Vádat emeltek két férfi és egy nő ellen halálos késelés miatt Pest megyében - tudatta a főügyészség közleményben csütörtökön az MTI-vel.

2021. December 02. 17:01, csütörtök | Belföld

Hetven százalékra nőtt az átoltottság

Az egész országban tovább nőtt az átoltottság, melyhez az oltási akció is jelentősen hozzájárult. A jelenleg oltható 12 év feletti lakosság átoltottsága 69,7 százalékos. Az oltatlanokat továbbra is várják az oltópontokon